vineri, 26 august 2011

INFORMARE


COMUNICAT DE PRESĂ
       În ziua de 24 august 2011, în staţiunea Neptun, a avut loc o întîlnire de lucru între membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul Românie şi membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate- filialele Constanţa şi Mangalia.

       Preşedintelui comisiei, senatorului Teodor Meleşcanu şi senatorilor: Moga Nicolae, Banias Mircea, Fodoreanu Sorin, Chivu Sorin Serioja, Oprea Mario şi Arcaş Viorel, le-au fost prezentate următoarele aspecte de către reprezentanţii SCMD :
  • Membrii filialei Constanţa sunt implicaţi în 687 dosare, pe decizii de recalculare, din care 313 au fost admise, 93 respinse şi 281 amânate.
  • Doar 27 membri ai sindicatului au primit decizii de revizuire, 22 le-au contestat şi deoarece în termenul legal nu au primit răspuns la contestaţii , au atacat în instanţă deciziile de revizuire.
  • Pensionarii de la SRI nu au primit decizii de recalculare, acum punându-se problema legalităţii revizuirii pensiilor acestora.
  • Incapacitatea reprezentanţilor M.Ap.N. şi M.A.I. de a rezolva la timp şi legal contestaţiile pensionarilor militari – răspuns standard, indiferent de problemele semnalate.
  • Nici un pensionar militar nu îşi poate verifica autenticitatea datelor înscrise iniţial în adeverinţele eliberate de Centrele militare şi ulterior în deciziile de pensionare revizuite, cu toate că acest ultim document trebuia să cuprindă obligatoriu temeiurile de fapt şi de drept care au stat la baza revizuirii.
  • La stabilirea cuantumului pensiilor revizuite s-a ţinut cont doar de contribuţia virtuală nu şi de importanţa şi responsabilitatea funcţiilor îndeplinite.
  • S-a exprimat îngrijorarea pensionarilor faţă de unele declaraţii de genul avem banii necesari pentru asigurarea pensiilor pînă la sfîrşitul anului 2011.


Reprezentanţii pensionarilor militari au înaintat un set propuneri concrete privind :
  • elaborarea unei legi ocupaţionale, având la bază prevederile Legii 164/2001 şi Legii 179/2004.
  • abrogarea prevederilor Legii 329/2009 referitoare la interdicţia cumulului pensiei cu salariul de către bugetari.
  • regîndirea modului de asigurare a asistenţei medicale în relaţie directă cu contribuţia la asigurările de sănătate.
     Domnul senator Teodor  Meleşcanu a solicitat transmiterea unor documente referitoare la acţiunile în justiţie şi a asigurat reprezentanţii pensionarilor militari de disponibilitatea comisiei senatoriale pentru rezolvarea problemele ridicate. Domnul senator a recomandat o permanetizare a dialogului între reprezentanţii sindicatului şi M.Ap.N., M.A.I. şi S.R.I.

     Senatorul UNPR, Chivu Sorin Serioja, a promis că în perioada imediat următoare va mijloci o întîlnire între reprezentanţii filialei constănţene a SCMD şi domnul Gabriel Oprea.

Preşedintele Filialei Constanta SCMD
Col.(R) Remus Macovei

luni, 15 august 2011

INFORMARE


       Astăzi 15 august 2011, membrii SCMD-Filiala Constanţa au demarat acţiunea de informare a constănţenilor, asupra acţiunii Comitetului de Iniţiativă Cetăţenească, sprijinită de Facias şi SCMD, vizînd strîngerea de urgenţă a 500.000 de semnături pentru revizuirea mai multor articole din Constituţie.

       Membrii SCMD au înmînat cetăţenilor pliante explicative despre această acţiune şi au prezentat acestora principalele obiectve urmărite prin modificarea Constituţiei:
  1. Garantarea posibilităţii naţiunii de a-şi decide singură viitorul, de a-şi alege şi înlocui liderii, în funcţie de rezultatele concrete obţinute. Puterea poporului trebuie să devină concretă, să poată fi exercitată de fiecare dată când politica se îndepartează de cetăţeni.
  1. Sancţionarea drastică a corupţiei. Cât timp actele de corupţie sunt tolerate, România este condamnată la sărăcie şi nedreptate. Pentru a construi un sistem sănătos este nevoie să instituim, chiar prin Constituţie, un regim sancţionator sever pentru infracţiunile comise în exercitarea unei funcţii publice.
  1. Descurajarea faptelor antisociale grave. Pentru a restabili încrederea în lege şi instituţii, pentru a garanta cu adevărat dreptul la viaţă, la siguranţă şi la sănătate pentru toţi cetăţenii români este necesar că infracţiunile extrem de periculoase pentru individ şi societate (omorul deosebit de grav, traficul de stupefiante şi pedofilia) să poată fi sancţionate cu pedeapsa maximă fără posibilitatea reducerii pe parcul executării.
       În perioada următoare va demara strîngerea de semnături, din discuţiile purtate cu cetăţenii reieşind nerăbdarea acestora de a vedea finalizată această acţiune benefică tuturor românilor.

       Pe parcursul acestei săptămîni, membrii SCMD din Medgidia vor demara şi ei o acţiune similară.
Preşedinte SCMD –filiala Constanţa
Col . (r)Remus Macovei

duminică, 14 august 2011

STOP PROVOCARILOR IMPOTRIVA SCMD !


          Astăzi, 14 august 2011, solemnitatea ceremonialului militar şi religios organizat pentru cinstirea memoriei eroilor marinari, a fost afectată de un gest de neiertat comis de organizatorii acestui eveniment.


          Membrilor delegaţiei SCMD - Filiala 1 Constanţa, toţi cadre militare în rezervă şi retragere, nu li s-a permis să depună o coroană de flori, organizatorii comunicînd doar faptul că s-a primit ordin de la SMG ca în cadrul ceremonialului, să se depună doar 18 coroane. Noi care eram ultimii, după mintea odihnită a acestor domni, puteam să ne luăm coroana acasă.


           După încheierea ceremonialului respectiv, din respect pentru marinarii dispăruţi pe mările şi oceanele lumii, am cerut sprijinul comandantului comenduirii militare Constanţa şi am depus coroana la monumentul Crucea marinarului”, după regulile ceremonialului militar.
          Dezminţim astfel intoxicarea lansată de nu se ştie cine,conform căreia membrii sindicatului au aruncat coroana de flori în mare.
          Având în vedere aceste provocări, anunţăm pe această cale că SCMD – Filiala 1 Constanţa nu va organiza pe timpul desfăşurării serbărilor prilejuite de Ziua Marinei, nici un fel de proteste, lăsând constănţenii să se bucure de această zi deosebită. Eventualele incidente vor aparţine exclusiv organizatorilor.

Preşedinte al SCMD - Filila 1 Constanţa
Col.(r) Remus Macovei

vineri, 5 august 2011

Despre tipizate si despre tipizati

Stimaţi colegi,


Stau şi mă crucesc de acest răspuns care este lipsit de formă şi de conţinut. Oare cel care semnează este colonel cu adevărat? Eu înclin să cred că nu. 
Am lucrat ani buni în Statul Major General, dar dacă mă duceam la vreun şef de-al meu cu o astfel de hârtie, fie ea şi ciornă, la semnat, mâncam bătaie de nu mă vedeam.


Răspunsul este "tipizat" şi nici măcar nu se mai ascund. Au completat cu pixul direct pe adresa tipizată, modificând doar numărul de înregistrare şi numele destinatarului. Acest "tipizat" demostrează chiar numărul mare de solicitări similare. Deci toţi cei care ne-am adresat lor suntem nişte idioţi ce nu au înţeles nimic, dar le cunosc ei foarte bine şi uită-te, cum "ne luminează" şi pe noi.
Oare în Direcţia financiar-contabilă nu există un calculator, pe care să fie editat documentul de răspuns la o petiţie într-un mod personalizat, demonstrând mşcar prin această personalizare  consideraţia şi respectul faţă de petent?
Nici nu vreau să mai analizez conţinutul în fapt al legilor, articolelor şi paragrafelor descrise în document. Esenţial este faptul că suntem trataţi ca nişte "tipizaţi" care, culmea, gândesc toţi şi cer, iar toţi, acelaşi lucru şi cărora le răspunzi dacă vrei. Iar dacă totuşi le scrii, o faci formal, ca în cazul de faţă, conform "tipizatului"... şi o semnezi "anonim"(vorba lui nenea Iancu). Dar când "semnezi", ai grija mare să nu-ţi treci numele în josul semnăturii, de frică să nu te trezeşti târât în nu ştiu câte procese. Asta spune multe şi despre cât de puţină pudră de onoare a mai rămas prin armată.
Mă uit şi nu-mi vine să-mi  cred ochilor, pentru că nimic din ce am învaţat eu în M.Ap.N. nu se mai potriveşte cu ceea ce este acum.
Am fost învăt să respect legea, să-i respect pe cei mai vârstnici ca mine,  să ajut şi chiar să-i iau apărarea celui aflat într-un impas, celui mai slab, mai neputincios. Am fost învăţat să iubesc pe cei de lângă mine şi să fiu un bun exemplu pentru cei mai tineri ca mine. Am fost învăţat să-mi asum responsabilităţi şi să mă străduiesc să le duc la bun sfârşit. Pot să mai continui, dar sunt conştient că aţi înţeles perfect  ceea ce nu mai există în armata de azi.
Nefericirea este, ca eu m-am descurcat destul de bine şi în viaţa de după ieşirea la pensie, ceea ce dovedeşte că am avut calităţile necesare unui luptător, dar sunt mulţi dintre colegii nostri care nu s-au mai putut adapta şi care nu au fost ajutaţi de nimeni. Unii s-au stins chiar, în tăcere, alţii s-au revoltat, dar noi toţi eram în amorţire.
A trebuit să ne "tipizeze" aceasta ciumă cinică, plină de ură şi de rea-credinţă, care să împrăştie veninul ei asupra noastră.
A trebuit să fim supuşi oprobriului public şi "tipizaţi" cu o nouă şi vicleană sintagmă: "pensii nesimţite".
A trebuit să fim "tipizaţi" inclusiv prin legea unică a pensiei. Am fost priviţi ca nişte "tipizaţi" când  ni s-au adresat nouă, "tipizatelor", minţindu-ne cu neruşinare acei (ne)generali, unul cu coc şi cu accent pe "rrrrrrr"-ul de la "fermitate" şi altul făcându-şi cruci şi jurându-se, ca el demisionează dacă o singură pensie militară scade. 
Ce triste zile ne-a fost dat să trăim ! 
Ce s-a ales din onoarea noastră !?
Fără să vreau, îmi vin în minte versurile care încep cu "Voi sunteţi urmaşii Romei?!", "Unde eşti tu Tepeş Doamne!"  şi  "Când nu vom mai putea răbda, când foamea ne va răscula..." vom personaliza "tipizatele". 
Camarazi, trebuie să punem umărul să demonstrăm că odata trezit "cel care doarme", adică "tipizatul", ştie ce are de făcut. Este bine că ne-am trezit, este bine că ne-am organizat, este bine. Acum a venit vremea să demonstrăm forţa noastră PERSONALIZATA.
Haideţi să începem cu solicitarea ca şi judeţul Constanţa să răspundă apelului conducerii  SCMD!



"Data fiind urgenta actiunii, care trebuie incheiata in 3 luni, anuntam pe aceasta cale ca, in perioada 08 – 15. 08.2011, Comitetul de Initiativa Cetateneasca va instala corturi si va demara actiunea de strangere de semnaturi in urmatoarele localitati: Tg. Mures, Botosani, Ploiesti, Fagaras, Medgidia, Campulung Moldovenesc, urmand judetele Dambovita, Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Valcea si Caras Severin."
 
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

Mocanu Emil

Filiala Constanta SCMD