vineri, 28 februarie 2014

ZEILOR  DIN  CONDUCERE

Precum puterile imperiale
Ce-aveau în colonii dreptul de moarte şi de viaţă,
La fel şi voi totalitar,
Vreţi să fiţi lideri la un sindicat paiaţă?

Aveţi destine voi în vârf de pix,
Sunteţi voi zeii fondatori
Aflaţi pe soclul viu
Format de noi cei muritori?

Cu ce sunteţi deosebiţi
Faţă de cei pe care-i criticaţi,
Ce drept divin v-a dat puterea
Sa hotărâţi când nu ne ascultaţi?

Istoria nu va-nvăţat suficient,
Că cei ce iscă vânt, întotdeauna,
Să fie zeii din Olimp
Avea-vor rezultate doar furtuna?

Martirii noştri sunt oripilaţi
Când vorba voastră nu mai e cuvânt,
Lăsaţii să se odihnescă-n pace,
Măcar acolo în mormânt.

Ce lideri surzi urmaţi ca şi model
Neascultând de vocea celor mulţi,
Ori interese partizane
V-au anulat particula de culţi?

Acei din comitetul director
Aleşi de noi să stea în front,
Sunt pentru voi simple păpuşi
De care nu se ţine cont?

O zei! Cum a-ţi gândit statutul,
Să nu vă poată nimeni contrazice,
În funcţii vreţi nemuritori
Pe nedreptate o doriţi complice?

Sângele roşu de strămoşi vărsat,
Îl transformaţi perfid în apă,
Aţi devenit în alianţe de moment
Unealta celor care sapă?

Treziţi-vă în ceasul cel din urmă,
Nu vă pătaţi onoarea şi cuvântul,
De vreţi să fiţi nemuritori,
Nu vă deziceţi jurământul.

Vă rog acum să vă gândiţi
Şi să răspundeţi dacă sunteţi zei,
Mai sunteţi lideri devotaţi,
Sau a-ţi trecut în clasa de mişei?

Un membru simplu din S.C.M.D. – Filiala Constanţa

Comandor Iorgu Paraschiv

joi, 27 februarie 2014

Adunarea festivă prilejuită de aniversarea a 4 ani de la înfiinţare

      Astăzi, 27 februarie 2013, la sediul  filialei Constanţa a S.C.M.D., a vut loc adunarea generală festivă pentru aniversarea a 4 ani de la înfiinţarea acesteia.
În memoria celor 12 membri ai filialei care au decedat în această perioadă s-a ţinut un moment de reculegere.
Col.(r)Cătălin Dănulescu, secretarul filialei, a prezentat evoluţia numărului de membrie în această perioadă:
-         2010 – 447 cu cotizaţia plătită la zi;
-         2011 – 962 cu cotizaţia plătită la zi;
-         2012 – 212 cu cotizaţia plătită la zi;
-         2013 - 159 cu cotizaţia plătită la zi;
-         2014 – 53 cu cotizaţia plătită, până la ora actuală;
Cei 205 membri rămaşi în evidenţă aparţin M.Ap.N. – 157,M.A.I. – 45, S.R.I.-3. Pe grade structura este următoarea:
-         Generali/contraamirali – 2
-         Colonei/comandori/comisari şefi – 107
-         Locotenenţi colonei/căpitani comandori/comisari – 71
-         Maiori/locotenenţi comandori/subcomisari – 8
-         Maiştri militari – 4
-         Subofiţeri – 9
-         Urmaşi - 4
Col.(r)Remus Macovei  a prezentat apoi principalele realizări ale filialei:
-         Organizarea a 14 pichetări la nivel judeţean şi participarea la toate marile mitinguri organizate în Bucureşti.
-         Elaborarea Manifestului pentru România – documentul care a stat la baza elaborării documentelor pentru  colaborarea cu reprezentanţii U.S.L.
-         Organizarea unor întâlniri la nivel local cu toţi parlamemntarii constănţeni, cu membri Comisiei de apărare de la Senat, cu reprezentanţii marcanţi ai U.S.L. în perioada pre şi postelectorală în anul 2012.
-         Membrii de sindicat au fost implicaţi în:
         - peste 600 procese  pe recuperare – dintre care 449 au primit decizii definitive şi irevocabile de repunere în plată a pensiei primită în baza Legii 164/2001;
       - 389 procese pe revizuire – toate soldate cu respingerea cererilor formulate;
         - La ora actuală sunt în curs de desfăşurare 12 procese pentru recuperarea sumelor reţinute ilegal în perioada ianuarie 2012- septembrie 2013, iar 8 acţiuni la C.E.D.O. au fost  respinse.
-         Permanent am căutat să nu ne implicăm în diferitele dispute apărute în cadrul sindicatului.
-         La C.N.R. şi în şedinţele C.D. am acţionat pentru adoptarea unor documente clare şi în concordanţă cu realitatea cu care se confruntă filialele.
-         Fondurile cuvenite filialei au fost cheltuite cu respectarea prevederilor statutare, lucru evidenţiat şi de controlul executat de Comisia de cenzori.
Col.(r)Remus Macovei a trecut la punctul doi al ordinii de zi ,prezentând  modul în care s-a desfăşurat ultima  şedinţă a  C.D. şi cum s-a adoptat  Decizia C.D.  de srijinire de către membrii S.C.M.D.  a unei  Liste   Naţionale, materialul “Marea Buimăceală” şi Protestul înaintat preşedintelui S.C.M.D în legătură cu publicarea acestui material. Pe timpul discuţiilor s-au desprins următoarele aspecte:
-         În condiţiile de instabilitate politică actuale nu este indicat să ne implicăm în susţinerea unui partid nou înfiinţat, acest lucru contribuind la evitarea apariţiei unor adversităţi nedorite;
-         S.C.M.D. trebuie să urmărească cu prioritate adoptarea pachetului de legi specifice rezerviştilor militari, aprobarea  pentru  toţi pensionarii militari a grupelor de muncă  acordate celor  care au fost trecuţi în rezervă după 2011, obţinerea unor sedii în spaţii aparţinând M.Ap.N.;
-         Îmbunătăţirea activităţii C.D. în sensul luării în consideraţie a propunerilor filialelor;
-         Să se rezolve problema reprezentativităţii filialelor  la C.N.R.  în funcţie de numărul de membri;
-         Evitarea etichetărilor şi blamărilor reciproce în cadrul S.C.M.D., singurul cadru legal de rezolvare  a  problemelor  apărute reprezentându-l structurile organizatorice existente, în conformitate cu prevederile statutare.
Nici un membru al filialei nu şi-a manifestat dorinţa de afi trecut pe Lista Naţională.
Cu un vot împotrivă s-a adoptat hotărârea ca membri filialei să voteze la alegerile parlamentare conform propriilor opţiuni.
Pentru clarificarea , în mod deosebit a problemei Listei Naţionale , membrii filialei îl invită  pe preşedintele S.C.M.D.  la o întâlnire  la o dată pe care calendarul dumnealui îi permite.

Biroul Operativ






     

marți, 25 februarie 2014

INFORMARE
         Pentru a marca aniversarea a 4 ani de la înfiinţarea filialei Constanţa a SCMD , joi, 27 februarie 2014, se va desfăşura adunarea generală a filialei. Activitatea va avea loc în sediul de la gară ( blocul turn de lângă hotelul ’’Maria’’) , începând cu ora 11.00.
 Se vor analiza rezultatele obţinute în perioada 2010 – 2014 şi se vor stabili liniile directoare privind acţiunea în perioada următoare.


Biroul Operativ

duminică, 23 februarie 2014

135 de ani de la înfinţarea Diviziei Active Dobrogea”

      La 22 februarie 1879, prin Înaltul Decret nr. 373, s-a înfiinţat la Constanţa prima mare unitate militară de forţe terestre , sub denumirea de “Divizia Activă Dobrogea”. În anul 1903 diviziei, prin Ordinul Circular nr.15, i se schimbă denumirea în Divizia 9 Infanterie. Cu ocazia aniversării  a 40 de ani de la bătălia de la Mărăşeşti, Diviziei 9 Infanterie i s-a decernat titlu de “Mărăşeşti”, pentru a aminti generaţiilor viitoare despre sacrificiul miilor de ostaşi dobrogeni pe timpul istoricei bătălii.
Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, continuatoare a tradiţiilor şi faptelor de arme ale Diviziei 9 Infanterie “Mărăşeşti” cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al   filialelor judeţene ale  Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor ”Regina Maria ”şi  Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare  în Rezervă şi în Retragere a organizat la sediul marii unităţi din cartierul Kilometru 4-5 o serie de activităţi pentru a marca aniversarea a 135 de ani de la înfiinţarea acestei mari unităţi de tradiţie a armatei române.
Vineri , 21 februarie 2014, pentru elevii constănţeni, s-a organizat Ziua Porţilor Deschise. La activitate au participat câteva sute de elevi care au putut vizitat expoziţiile  de armament uşor de infanterie, de tehnică de transmisiuni şi de tehnică şi mijloace de protecţie chimică. Un interes deosebit a trezit tinerilor vizitatori poligonul de supravieţuire. Cu această ocazie s-a vizitat Muzeul Militar Naţional”Regele Ferdinand” filiala Constanţa, unde profesor dr. Costin Scurtu a prezentat aspecte semnificative din istoria Diviziei 9 Infanterie “Mărăşeşti”.
Ziua de 22 februarie a debutat cu oficierea unei slujbe religioase  pentru cinstirea memoriei militarilor marii unităţi care şi-au jertfit viaţa pe câmpurile de luptă ale celor două războaie  mondiale. Slujba a fost oficiată  de cătra IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la Capela Militară cu hramul Sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena, realizată prin contribuţia bănească a  tuturor cadrelor militare şi angajaţilor civili.
 Adunarea festivă organizată în sala de conferinţe a Muzeului Militar Naţional”Regele Ferdinand” a debutat cu un concert de cântece patriotice susţinut de corul Liceului “Ovidius”.
Au susţinut alocuţiuni gen.lt. (r) Constantin Zeca – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare  în Rezervă şi în Retragere, col.(r) Remus Macovei – preşedintele  Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor ”Regina Maria ”, gen.bg. (r) Vasile Hermeneanul -  fost commandant al Brigăzii 9 Mecanizate “Mărăşeşti”, cdor.Tiberiu Liviu Chodan – comndantul Flotilei, col. Constantin Dima –  şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi,col. Soci Adrian commandant al Brigăzii 9 Mecanizate “Mărăşeşti” şi gen.bg. (r) Oscar Beneş.
Arhitectul Gheorghe Stănculescu, nepotul generalului Ion Stănculescu, care a comandat Divizia 9 Infanterie “Mărăşeşti” pe timpul luptelor din Cehoslovacia, a prezentat un documentar excepţional, realiazt pe baza documentelor din arhiva personală a generalului dar şi a unei  documentări laborioase realizată în arhivele din România, Cehia şi Germania.
În finalul activităţii s-a vizitat expoziţia realizată de eleva Patricia Coroliuc, în vârstă de doar 9 ani.


Col.(r) Remus Macovei





luni, 3 februarie 2014

„Pentru ca am primit multe semnale de la colegi, nedumeriti de modul in care se aplica indexarea pensiilor noastre in anul 2014, am incercat sa vin cu cateva lamuriri.

Dupa cum ati observat, desfiintarea sistemului pensiilor militare a generat haos. Aparenta indreptare a erorii a creat la randu-i numai confuzii.
In momentul de fata avem 5 categorii de pensionari:
1. Pensionari care in urma recalcularii/revizuirii au obtinut pensii mai mari. Acestia nu intra sub incidenta legii 241, deci toti beneficiaza de indexarea punctului de pensie.
2. Pensionari care in urma recalcularii/revizurii au obtinut pensii mai mici si pentru care s-a dat asa-zisa lege reparatorie. Acestia se impart in 4 subcategorii:
2.1. Pensionari cu pensia revizuita mult mai mica decat valoarea pensiei din decembrie2010 si care nu au mai lucrat ulterior. Acestia nu benefeciaza de indexare pentru ca indexarea se aplica punctajului aferent ultimei decizii de revizuire si valoarea obtinuta in mod cert este mai mica decat pensia aflata in plata, la valoarea din decembrie 2010.
2.2. Pensionari cu pensia revizuita mult mai mica decat valoarea pensiei din decembrie si care au mai lucrat ulterior iesirii la pensie. Acestia beneficiaza de indexare pentru punctajul aferent perioadei lucrate dupa iesirea la pensie (cazul meu). 
2.3. Pensionari cu pensia revizuita mai mica decat valoarea pensiei din decembrie si care nu au mai lucrat ulterior dar la care diferenta dintre pensia revizuita si cea din decembrie 2010 este de cativa zeci de lei. La acestia, daca prin indexarea punctajului stabilit in ultima decizie de revizuire se obtine o valoare mai mare decat valoarea pensiei aflate in plata, se va plati aceasta valoare. Astfel pot fi cazuri cand pensia creste cu 1 leu.
2.4. Pensionari cu pensia revizuita mai mica decat valoarea pensiei din decembrie si care au mai lucrat ulterior dar la care diferenta dintre pensia revizuita si cea din decembrie 2010 este de cativa zeci de lei. Acstia beneficiaza integral de indexare pentru perioada de dupa iesirea la pensie, iar pentru componenta militara a pensiei se aplica prevederile de la punctul 2.3.
Si desigur ca, teoretic, poate sa mai existe inca o categorie: cei carora prin indexarea punctajului obtinut in urma recalcularii/revizuirii obtin o pensie egala cu cea aflata in plata
Va dati sema ce confuzie s-a creat. Nu toti sunt experti in interpretarea legii si asi in formule matematice. Multi colegi de-ai nostri se intalnesc pe strada, discuta despre aceasta problema si alfa ca unii au primit pensie indexata, altii nu, iar altii s-au trezit cu 2 lei in plus si nu stiu de ce au primit atat de putin.
Pe de alta parte s-a adancit diferenta dintre cele 2 mari categorii de pensii: cele care au fost majorate in urma recalcularii au fost indexate integral, iar cele diminuate au ramas la fel.
Traiasca luminata noastra clasa politica!!!
In concluzie, cei care sunt sub incidenta legii 241 si nu inteleg ce s-a intamplat trebuie sa verifice urmatoarele:
1. Sa inmulteasca punctajul obtinut in urrma revizuirii si trecut in decizia primita in baza legii 241, deci sa inmulteasca acel punctaj cu valoarea punctului de pensie aferenta anului 2014. 
2. Sa compare acel rezultat cu valoarea pensiei din luna decembrie. Atentie la cei care au lucrat ulterior iesirii la pensie!!! Faceti comparatie doar a valorilor componentei pensiei militare. Pe cupon aveti valoarea totala a pensei. Datele despre care vorbesc le gasiti doar in decizie. Acolo sunt trecute separat cele 3 elemente:
1 valoare pensie militara la 31 decembrie 2010.
2. punctajul obtinut in urma revizuirii.
3. Punctajul aferent perioadei lucrate dupa iesirea la pensie.”


Ionel Ujica