luni, 17 octombrie 2016

STIMATI CAMARAZI,

         In cele ce urmeaza, va aduc la cunostinta doua informari IMPORTANTE, venite de la conducerea centrala a SCMD.
        
1.                Poate ati primit deja, sau urmeaza sa primiti NOI DECIZII DE RECALCULARE A PENSIILOR si este IMPORTANT SA STITI CE AVETI DE FACUT, DEOARECE TREBUIE ACTIONAT IMEDIAT DE LA PRIMIREA ACESTOR NOI DECIZII.
         De la Departamentul Juridic al SCMD am primit MODELUL DE CONTESTATIE si cei care au primit deja deciziile recalculate si au cotizatia platita la zi, sunt asteptati in fiecare zi de marti intre orele 11.00 si 12.30 la sediul filialei de la Cercul Militar, camera 109, cu:
a)     Noua decizie de recalculare;
b)    Cartea de identitate;
c)     Cei care dupa pensionare, au lucrat in sistemul civil, sa aiba clare datele legate de aceasta problema;
d)    Ultimul cupon de pensie.

La sediul nostru se vor completa respectivele contestatii si dvoastra le veti expedia al casa sectoriala de pensii a ministerului sau serviciului de unde ati primit decizia.


CONTESTAREA DECIZIILOR DE RECALCULARE EMISE IN BAZA LEGII NR. 223/2015
-         In atentia membrilor SCMD –

Doamnelor si domnilor,

Alinierea pensiilor dvs. nu se face, conform legii, la situatia actuala privind venitul brut al omologilor activi, in plus se introduc in baza de calcul, ilegal, atat pensia suplimentara cat si contributiile pe care le-ati avut la Casa Nationala de Pensii lucrand in calitate de civili dupa trecerea in rezerva. Mai sunt si alte inadvertente.

Mergand pe politica faptului implinit, cele trei case sectoriale emit decizii de recalculare care trebuie contestate in termen de 30 de zile de la data primirii.

Departamentul juridic al SCMD a pregatit pentru membrii de sindicat modelul de contestatie. Intrucat este numai pentru membrii de sindicat, acesta nu va fi facut public pe pagina centrala sau pe pagina filialelor ci il veti gasi doar la sediul central si la sediile filialelor, unde va fi trimis ca nota interna.

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU


2. In conformitate cu o comunicare a Presedintelui SCMD din data de 14.10.2016, in perioada 01-25.11.2016 filialele SCMD vor desfasura adunari generale cu urmatoarea ordine de zi:
a.     Alegerea noilor membri ai birourilor operative la filialele unde cei alesi anterior si-au pierdut calitatea de membru SCMD);
b.     Clarificari privind Legea pensiilor militare de stat si OUG nr.57/2015 - neconstitutionalitatea OUG 57/2015 si tergiversarea discutarii ei in Camera Deputatilor;
c.     Instruire privind algoritmul demersurilor catre autoritati si instantele de judecata pentru acordarea drepturilor legitime rezervistilor si urmasilor lor;
d.     Primirea de noi membri si plata la zi a cotizatiei de membru al SCMD;
e.    Perspectiva actiunilor SCMD pentru aplicarea Legii sindicatelor, aflata in proiect la Camera Deputatilor.

              Vom stabili in BO filiala, pana la 25.10.2016 data in care vom convoca Adunarea  Generala a Filialei 1 Constanta si va vom informa despre locul de desfasurare cat si ziua de desfasurare, atat pe aceasta cale cat si prin sms-uri pe telefoane. Va adresez rugamintea de a participa in numar cat mai mare( anuntand si pe alti rezervisti pe care ii cunoasteti )  si de a informa despre participare fie pe mine, fie pe unul din membrii biroului ( ale caror telefoane le gasiti pe site-ul SCMD, pagina filialei Constanta ), pentru pregatirea tabelului convocator cu semnaturi, care va fi trimis impreuna cu PV-ul adunarii la Bucuresti si stabilirea salii de la Casa de cultura in care se va desfasura activitatea.

     Cu respect
      Vicepresedinte interimar al Comitetului Director - Coordonator filiale  zona Sud-Est
     Presedintele Filialei 1 SCMD Constanta

                  Cdor. Rz Ilie Truta