vineri, 30 noiembrie 2018


GANDURI PENTRU TARA MEA LA CEAS DE CENTENAR!

         Se spune ca atunci cand s-au impartit pamanturile, romanii nu au mai apucat nimic. Ramasi fara, au facut o delegatie si au plecat in audienta la Dumnezeu. Dupa ce le-a ascultat lamentarea, Sfantul Petru a intrebat nedumerit pe Hristos:
 -”Si-acum ce facem Doamne?”
 - ”Le dam tara pe care am oprit-o pentru noi!”
 Poate ca de aceea a zis Papa Voitila ca Romania este Gradina Maicii Domnului.
         Nu stiu daca Romania este rupta din Rai ( desi as vrea sa am in Cer si Subcarpatii si Apusenii si Delta si Bucovina), dar stiu ca este .... ca o ”medalie”. O ”distinctie” care iti umple pieptul, dar si inima. O ”distinctie” care iti da IDENTITATE! O ”distinctie” pe care o porti cu mandrie. Chiar si atunci cand esti invins!
         Pentru medalii trebuie sa faci efort. Superefort. Sacrificii. Dar Romania este o ”medalie” pe care am primit-o nemeritat. Este DARUL LUI DUMNEZEU! ”Medalia” asta este har, nu blestem. Campionii isi blesteama esecurile, nu medaliile. Atunci de ce bombanim printre dinti Romania?  Cu siguranta ca nu ati auzit-o pe Oana Pellea zicand: ”daca iti injuri tara de dimineata pana seara e ca si cum te-ai injura singur in oglinda”
         O medalie este o distinctie de merit. Noi meritam Romania? Ce am facut pentru ea? Ramane ca macar de acum incolo sa demonstram.
         Romania este o ”medalie” ce se da mai departe. Dar pentru asta, trebuie s-o aperi. Sa o pastrezi. ”Medalia”  asta ”e taramul celor disparuti si a celor ce va sa vina”, precum spune Barbu Stefanescu Delavrancea. Sau cum zicea Regele Mihai la ultima cuvantare a sa din Parlament: ” Tara nu e a noastra, ci am luat-o cu imprumut de la urmasii nostri!” Este a lor. Fata de trecut nu mai putem face nimic, este de nemiscat, dar fata de viitor?
         Romania este pusa la gat ca o ghirlanda de flori. Nu ca un jug de povara. Florile miros chiar si dupa ce sunt rupte.... Iar dupa ofilire, din tulpina lor vor creste iar bobocii. Romania cu siguranta va inflori. Asteapta o ”fereastra” de ... lumina si un strop de apa.
         Poate de aceea subscriu cu Grigore Vieru: ” daca nu as fi roman, as locui in Romania!”
         LA MULTI ANI ROMANIA!
LA MULTI ANI ROMANI!
ORIUNDE VA VETI AFLA!
La ceas de centenar....Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!

Vicepresedinte responsabil zona de SE in CD al SCMD
Presedintele Filialei 1 SCMD Constanta
Cdor rz Ilie Truta