miercuri, 18 ianuarie 2012

INFORMARE

Membrii SCMD-Filiala Constanţa,integraţi organic în viaţa social- culturală şi economică a municipiului şi judeţului Constanţa, îşi exprimă profunda nemulţumire faţă de situaţia în care se află majoritatea covîrşitoare a semenilor noştri şi sunt solidari cu acţiunile de protest organizate de societatea civilă la nivelul întregii ţări.


În semn de protest faţă de acţiunile actualei puteri filiala constănţeană a  SCMD va organiza în ziua de joi 19 ianuari 2012 acţiuni de protest după următorul program:

-          Marş de protest- între orele 13.30-14.00 pe itinerariul – Capela Militară(din parcul Tomis II)-bdul Tomis, Sediul Prefecturii Constanţa. Adunarea participanţilor, organizarea măsurilor de siguranţă şi distribuirea materialelor de propagandă se va face între orele 13.00-13.30 la rondul din spatele Capelei Militare. Pe timpul deplasării siguranţa marşului va fi asigurată de membrii ai Poliţiei Circulaţie şi jandarmi.

-          Miting de protest – între orele 14.00-16.00 în faţa sediului Prefecturii Constanţa.Vor lua cuvîntul membrii ai SCMD şi ai societăţii civile participanţi. Se va înmîna o scrisoare de protest prefectului judeţului Constanţa. Rugăm participanţii să protesteze paşnic şi să fie foarte atenţi la eventuale acţiuni provocatoare. În astfel de situaţii să fie anunţaţi imediat colegii destinaţi asigurării desfăşurării în deplină siguranţă a mitingului. Cei care doresc să rămînă după orele 16.00 o pot face fară nici o reţinere, dar noi avem aprobare doar pînă la această oră.

Participanţii sunt rugaţi să respecte pe cît posibil următorul  ghid al demonstrantului spontan:

1) Nu mergeti singur la demonstratie. Daca nu aveti cu cine sa mergeti, de cum ajungeti acolo, faceti cunostinta cu cei din jur. Numele mic este suficient.

2) Retineti numele celor din jur. Acest lucru va da un sentiment justificat de forta a grupului.

3) Fotografiati, la randul dumneavoastra, pe oricine va fotografiaza. Faceti acest lucru cat mai vizibil pentru cel fotografiat de dumneavoastra. In majoritatea cazurilor, va disparea imediat ce vede ce-i faceti.

4) Relatati frecvent, pe telefon sau internet, ce vi se intampla, chiar daca evenimentele nu vi se par memorabile. Relatati ceea ce vedeti, nu ceea ce auziti de la altii. Faceti eforturi ca fortele "de ordine" sa vada ca activitatea lor este documentata de protestatari.

5) Daca sunteti interpelat direct de un agent "de ordine", inainte de orice, inclusiv inainte de a va prezenta sau de a raspunde la interpelare, determinati-l sa se identifice cu numele si alte date de identificare. Daca intervine al doilea, faceti acelasi lucru. Nu interactionati cu politisti sau jandarmi, ori civili care nu se identifica personal, nu cu functia sau gradul. Retineti-i numele. Eventual, inregistrati interpelarea. Daca refuza sa se identifice, refuzati orice contact verbal cu acesta. "Nu discut cu anonimii!" Veti constata ca, in majoritatea situatiilor, veti fi lasat/lasata imediat in pace.

6) Alegeti-va un motiv pentru care va aflati acolo. Sau o lozinca. Sau un obiect al protestului. Comunicati acest motiv celor din jur, fara sa va asteptati ca acestia sa adere imediat la obiectivul dumneavoastra. Acceptati ca ceilalti sa aiba alte obiective, lozinci sau teme de protest. Nu intrati in contradictie cu nimeni ca motivul dumneavoastra este mai temeinic decat al celuilalt. Eventual, propuneti scandarea lozincii celuilalt, apoi a dumneavoastra.

7) Refuzati orice discutie cu fortele de ordine privind motivul prezentei dumneavoastra la demonstratie. Nu este treaba lor! Daca va intreaba despre organizarea manifestatiei, nu trebuie sa stiti nimic, atata vreme cat aveti o pornire spontana sa fiti acolo.

8) Nu este treaba dumneavoastra sa stiti daca demonstratia este sau nu autorizata. Dumneavoastra aderati la idei, nu la activitati ale primariei sau prefecturii.

Biroul operativ al SCMD Filiala Constanţa