luni, 3 decembrie 2012

Scrisoare deschisăDoamnei Maria Stavrositu
Fost deputat PDL, actual deputat independent, candidat la Senat din partea PP-DD

Stimată doamnă vă cunosc destul de bine şi ştiu că minciuna, manipularea şi dezinformarea sunt mijloacele utilizate de dumneavoastră, ele asigurându-vă pentru o perioadă scurtă de timp o ascensiune politică de invidiat.


 Pentru că anunţul dumneavoastră triumfalist, referitor la obţinerea sprijinului militarilor rezervişti constănţeni în campania electorală,  depăşeşte  orice limită a bunului simţ,  doresc să vă comunic următoarele aspecte:
-         Rezerviştii nu au venit la întîlnirea cu dumneavoastră, ci la adunarea lunară a membrilor Clubului 9 Mărăşeşti”, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 1 decembrie 2012, la Cercul militar. La solicitarea dumneavoastră, locaţia a fost mutată la Vraja Mării, unde  aţi fost invitată”să participaţi, fară ca marea majoritate a membrilor clubului să ştie despre  acest lucru .
-         În statutul Clubului 9 Mărăşeşti nu este trecută niciunde evaluarea activităţii unui parlamentar, chiar de talia dumneavoastră, dar la Vraja Mării orice este posibil.
-         Prestaţia dumneavoastră, doamna deputat PDL  Maria Stavrositu, în relaţia cu rezerviştii militari constănţeni,  a fost  departe de a fi onestă.  Vă amintesc de întâlnirea de la sediul PDL, cu rezerviştii militari, care reprezentau  Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, când  aţi declarat, solidară cu ceilalţi parlamentari PDL prezenţi, că protestatarii aveau dreptate, dar în Parlament,  veţi vota cum vă  ordonă partidul. Acum apăreţi pe banner-ele afişate în oraş cu sloganul ”Partidul meu este Constanţa”.  Aşa o fi, dar noi nu vă credem, doamna Maria Stavrositu!
-         Într-adevăr, rezerviştii sunt  oameni speciali, dar când în Parlament s-au votat legile care le-au afectat pe termen lung statutul social şi drepturile , ca un parlamentar cu “principii”, v-aţi ţinut promisiunea şi aţi votat împotriva intereselor acestora.        
-         Din cauza dumneavoastră şi a colegilor dumneavostră  a fost bulversat sistemul de pensii militare, peste 30.000 de rezervişti având drepturile diminuate ilegal. Credeţi cumva că datorită candidaturii actuale din partea PPDD sunteţi absolvită  de responsabilitate faţă de aceşti oameni? Vă înşelaţi amarnic! Degeaba oferiţi prin cartiere bureţi, doamna Maria Stavrositu,  faptele dumneavoastră reprobabile nu pot fi şterse din memoria celor afectaţi! Niciodată!
-          Acum când foştii colegi v-au eliminat fără  scrupule din competiţia electorală, după ce v-aţi găsit un loc pe listele PPDD, având mare nevoie de voturi, v-aţi adus aminte din nou de acei  oamenii speciali, bravii  rezervişti militari constănţeni şi v-aţi  gândit că îi puteţi păcăli încă odată. Sunteţi într-o profundă eroare, doamna Maria Stavrositu!
-          La nivelul Constanţei sunt aproximativ 14.000 rezervişti proveniţi din M.Ap.N., alte câteva mii proveniţi din MAI şi aproximativ 3.000 de veterani. Cele 100 de persoane care au participat la adunarea de la Vraja Mării în nici un caz nu vă dădeau dreptul să faceţi public faptul că aţi “obţinut sprijinul rezerviştilor şi veteranilor constănţeni”. Este ruşinoasă  această lipsă de fair-play, inclusiv faţă de cele două distinse persoane, cu care apăreţi în fotografie. Este o grosolană încercare de manipulare a opiniei publice care nu vă face cinste, doamna Maria Stavrositu!
-         Ar fi trebuit să ştiţi că  oamenii speciali, pe care acum îi apreciaţi în mod deosebit, detestă politicienii care nu îşi respectă promisiunile şi traseiştii politici, astfel încât  îmi permit, în încheiere, doamnă Maria Stavrositu, să vă dau un sfat: pe 9 decembrie 2012, nu contaţi pe voturile rezerviştilor militari!

Col.(r) Remus Macovei