marți, 19 noiembrie 2013

COMUNICAT

      Pentru cei care doresc să acţioneze în instanţă pentru recuperarea sumelor reţinute abuziv în perioada ianuarie 2012- septembrie 2013 vă prezentăm oferta doamnei avocat Simona Sârbu. Cei interesaţi să se prezinte la sediul sindicatului pentru detalii.


COSTURI ACȚIUNE

1.   ONORARIU AVOCAT: 250 LEI/FAZA PROCESUALA = TOTAL 500 LEI (FOND + RECURS+ EXECUTARE SILITĂ);
2.   ONORARIU DE SUCCES: 10% DIN SUMELE RECUPERATE;
3.   EXPERTIZA CONTABILĂ: 600 - 900 LEI

Ȋn ceea ce priveşte onorariu de avocat acesta este de 500 lei/ întreg ciclu procesual (fond, recurs si executare silită);

Ȋn ceea ce priveste expertiza contabilă - este posibil ca unele instanţe să aprecieze necesară proba cu expertiză contabilă pentru determinarea exactă a sumei de recuperate.
* Vom încerca să obţinem o calculaţie de la pârât, fără a fi necesară o expertiză contabilă, însă este posibil ca instanţa din oficiu să propună această probă şi să trebuiască ca reclamanţii să suporte aceste costuri.

Ȋn situaţia în care cererea de chemare în judecată va fi admisă, cheltuieilile efectuate de reclamant, atât cu onorariu avocat (500 lei) şi onorariu expertiză contabilă ( 600-900 lei) se recuperează pe calea cheltuielilor de judecată de la pârâtul Ministerul Apărării Naţionale/ Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Ȋn ceea ce priveşte onorariu de succes, acesta va fi pretins şi achitat în faza de executare, când se recuperează efectiv sumele de bani de către reclamanţi.



Biroul Operativ al Filialei Constanţa