joi, 11 februarie 2016

Delegatia MApN, condusa de dl. Gl. Mr. Cristinel Cernea, la ConstantaSTIMAȚI CAMARAZI,
 Pe data de 8.februarie, la Muzeul Marinei din Constanța, am participat alături de toate organizațiile si asociațiile pensionarilor din garnizoana Constanța, la întâlnirea comisiei conduse de General-maior Cristinel CERNEA Locţiitor pentru operaţii şi instrucţie la Statul Major General. Comisia a fost  compusă din un contraamiral, 5 colonei, dintre care unul de la casa sectorială de pensii, un finanțist, ofițerul pentru relația cu Parlamentul, cărora li s-a alăturat Șeful CMZ Constanța.
Acești oameni, în loc să fie lăsați să se ocupe de problemele serioase ale siguranței naționale, în condițiile în care: avem trupe care acționează în teatrele de operații în cadrul forțelor multinaționale NATO; suntem într-o zona fierbinte a Europei, în care marile puteri mențin starea de insecuritate la granița cu România; au sarcini pentru dotarea armatei și pregătirea forțelor de care mai dispune această țară, pentru misiunea de apărare a acestei țări au fost trimiși să ne expună niște slideuri care nu ne-au arătat nimic nou din ceea ce știam legat de mizeria numită OUG.57/2015, încercând să ne insulte inteligența, prin a ne demonstra că 65% dintr-o bază de calcul mai mică, față de cum a fost reglementată prin Legea 223/2015, este mai mare decât 80% din solda brută.
Doresc să știe toată lumea, inclusiv cei ce au decis acest periplu de comisii mixte prin toată țara, că indiferent de  asociația din care au provenit cei care au luat cuvântul, în timpul total al întrunirii de 90 de minute, AU CERUT DLUI. GENERAL-MAIOR SĂ SE ANULEZE PUNCTUL 40 AL OUG57/2015. De la Amiral, la ofițeri superiori, maiștrii militari și subofițeri, cu toții și-au manifestat nemulțumirea fața de abuzurile care se exercită asupra pensionarilor militari și s-a solicitat să ni se spună CINE ESTE AUTORUL ACESTEI ORDONANȚE.
Răspunsul onoratei comisii a fost urmatorul: NU VĂ PUTEM SPUNE.
Acest comportament, al unor cadre superioare din M.St.M., este încă o dovadă, dacă mai era nevoie de vreo demonstrație, că la conducerea instituțiilor de forță ale țării, se află personaje slugarnice,care pentru funcția care cine știe cum o fi obținut-o – fiindcă tot spuneau colegii din Craiova de dl. Dumistrăcel, despre care știm că plimba mapa amiralului Anghelescu și împingea niste hârtii, care nu degeaba a refuzat să dea ochii cu “ colegii “, evitând să vină în garnizoanele cu marinari- nu vor fi capabile niciodată să fie COMANDANȚI și ȘEFI ADEVĂRAȚI, interesați de cei din cauza cărora se află în acele funcții. Da domnilor generali, amirali, colonei si comandori, domniile voastre sunteți acolo, fiindcă țara asta mai are încă armată, mai are încă pensionari militari,mai are misiunea de a apăra această, încă țară, numită ROMÂNIA, cu militarii activi și cei în rezervă și aceasta ar trebui să fie fișa postului domniilor voastre, iar când una din componentele din sfera dvoastră de responsabilitate este afectată, trebuie să reacționați. Mă întreb, cum poate Dl. General Ciucă Nicolae să se privească onest în oglindă, știind că ai să camarazi de pe teatrele de operații din Orientul Mijlociu, când vor ajunge la momentul pensionării, perioadele cele mai grele avute în carieră, nu vor fi cuprinse în calculul pensiei; sau acest Dumistrăcel, cum să fie el în stare să spună că marinarii, sunt marinari, ca să navige pe mare și să se pregătească pe mare pentru a desfășura acțiunile specifice acestei arme; căci prin OUG57/2015, ambarcarea în mare nu este inclusă în noua bază de calcul și se vede de ce nu este cuprinsă, pentru ca acest Dumistrăcel, a navigat numai când era recompensat de Amiralul Anghelescu să meargă “ supercargo“, în traducere liberă, fără nici o atribuție în activitatea navei, în marșuri executate de nave pe timp de vară, în porturi deosebite din Marea Mediterană.
Întreaga asistență la activitatea din 8.februarie, de la Muzeul Marinei, precum și cei de la Craiova, am înțeles că acestă ordonanță anticonstituțională, este emisă de cineva, care nouă, plătitorilor de taxe și impozite în țara asta, nu ne poate fi spus. Cu toții știm că, această ordonanță, nu a venit de undeva din sfera intergalactică, ci ea este concepută și impusă de cineva, FAPT PENTRU CARE PROPUN CONDUCERII SCMD, concomitent cu celelalte acțiuni ce se desfășoară ( cererile către Avocatul Poporului, discuțiile în comisiile parlamentare, discuții cu parlamentari), organizarea de mitinguri, ÎNCEAPĂ ÎN PROCEDURĂ DE URGENȚĂ, DAREA ÎN JUDECATĂ A RESPONSABILILOR DIN MINISTERUL APĂRARII NAȚIONALE ȘI MINISTERULUI DE INTERNE, PENTRU PROMOVAREA OUG.57/2015.
Am nominalizat țintele dării în judecată, pentru că, iar ne este sfidată inteligența și unii ne cred cu creierele spălate, dar știm că în 90 de zile de la promulgarea Legii 223/2015, deci cel târziu la sfârșitul lunii octombrie 2015, Normele de aplicare ale legii trebuiau elaborate, dar ce să vezi? Nu s-au întocmit astfel de norme, căci pe nici o cale oficială nu s-a aflat nimic în acest sens, dar acum vedem că s-a lucrat intens la această ordonanță de urgență, care este făcută, cred, să se vadă dacă mai existăm și cam câți mai suntem. Aceștia trebuie să știe că încă suntem aici, încă mai judecăm rațional, încă mai avem energie să ne luptăm pentru drepturile noastre și încă suntem sub jurământ pentru Țara aceasta, pe care am apărat-o și o vom apăra dacă este nevoie și împotriva inamicilor interni.
Închei rîndurile mele, mulțumind dlui General Zeca Ctin. președintele ANCMR Constanța, pentru că spre deosebire de întâlnirea din noiembrie 2014 cu dl. Ministru Dușa, care venise la Constanța să ne convingă, prin învăluire, să îl votăm pe Ponta președinte, a lăsat dezbaterea liberă și a avut oameni din ANCMR precum generalul Cuțov, generalul Hermeneanu, col. Răcăuțeanu Eugen care au cerut abrogarea art.40 din OUG57/2015. Mulțumesc domnilor amirali Atanasiu Traian, Stoica Virgil, Dănilă Dorin, care în acest cadru, au susținut ceea ce am cerut noi SCMD, în Piața Victoriei la mitingurile din 28.decembrie.2015, 24.ianuarie.2016 și o vom cere tot din Piața Victoriei și pe 06.martie.2016 - ABROGAREA PUNCTULUI 40 DIN OUG.57/2015.  Întâlnirea din 8.februarie.2016, mi-a arătat că mișelia Guvernului tehnocrat, a afectat toți pensionarii militari și că ceea ce se vehiculează pe net, referitor la fericirea” unora că OUG57/2015 este ceea ce ne face bătrânețile frumoase, este doar manipulare.
Sper ca măcar în ceasul al doisprezecelea, Generalii, Amiralii, Coloneii și Comandorii din structurile de conducere ale M.Ap.N. și M.A.I. să aibă coloană verticală și să își apere cu responsabilitate tot ceea ce au în responsabilitatea domniilor lor.
PS: Până în prezent, se confirmă nemulțumirea manifestată, față de mesagerii ministerului, în două garnizoane: Constanța și Craiova. Să vedem, până pe 12.februarie, cum se vor desfășura aceste acțiuni și în alte garnizoane și sper ca ai noștrii colegi să ne informeze și pe noi, pe această cale.

Cu respect pentru toți camarazii mei,
Președintele SCMD Filiala 1 Constanța
Cdor.Rz. Ilie Truță