luni, 15 mai 2017

Stimați camarazi,

         În urma Ședinței CD a SCMD din 11 mai 2017, prin Comunicatul afișat pe site-ul S.C.M.D. de Dl. Col.Rz. Dr. Mircea Dogaru, s-au stabilit următoarele:
1.     Continuarea actiunii de sesizare a C.C.R. privind neconstitutionalitatea articolelor 40 din OUG 57/2015, respectiv Proiectul Legii salarizarii unitare; Pentru aceasta activitate, va asteptam la sediul nostru de la C.A., camera 109 in fiecare zi de marti, intre orele 11.00-12.30, pentru a va înmâna tipizatele necesare și a vă instrui cum să procedați, pentru ca să putem întocmi și o centralizare a sesizărilor trimise la nivel județean; IMPORTANT : fiecare dintre noi, rezerviștii județului, trebuie să facă acest minim efort, deoarece la nivel național trebuie să însumăm 100.000 de sesizări trimise;
2.     Depunerea luni, 15.05.2017, a doua plangeri prealabile impotriva ministrului Muncii si a ministrului Apararii, necesare unei actiuni in justitie in termen de 30 de zile, pentru gravele prejudicii pe care ni le aduce proiectul legislativ;
3.     Solicitarea la Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a dreptului de pichetare, pe termen lung a ministerelor Muncii si Apararii, cu incepere din 23.05.2017, data la care proiectul paraseste Senatul, fiind trimis Camerei Deputatilor;
4.     Solicitare la PMB a dreptului de manifestare pe termen de o luna cu drept de prelungire, in fata Camerei Deputatilor, la Parcul Izvor si solicitarea catre Secretarul general al Camerei, ca 50 de reprezentanti ai protestatarilor sa participe la sedinta de dezbateri si la votul in plen dat pe Legea salarizarii unitare.
5.     Depunerea si la sediul central al PSD si la Camera Deputatilor a unei cereri de audienta a delegatilor nostri la dl. presedinte Liviu Dragnea, pentru a-i demonstra, cu probe, ca cei doi ministri incalca deliberat Programul de guvernare votat nu numai de noi, la alegeri, ci si de Parlament, program care prevede, intre altele, ca pe durata implementarii sale, Guvernul nu va recurge la inghetarea/suspendarea unor drepturi salariale sau de pensii si nici la taierea acestora, sub pretextul reasezarii grilelor de salarizare in fiecare domeniu.
Termenele fiind scurte si situatia exploziva, datorita nemultumirii generale cauzata de inselarea asteptarilor noastre de catre unii ministri ai Guvernului Grindeanu, CD al SCMD solicita tuturor presedintilor BO ale Filialelor, liderilor grupurilor de initiativa din cadrul SCMD, asociatiilor rezervistilor, sindicatelor si ONG-urilor membre ale CNSC sa ne trimita, pana miercuri, 17.05.2017, orele 12.00, numarul estimativ de participanti la actiunile stradale preconizate, pentru a incheia protocoalele cu PMB si pana in 20.05.2017 alte solicitari/doleante care sa fie trecute in documentul pe care-l vom remite majoritatii parlamentare, prin dl. Liviu Dragnea, pe langa solicitarile SCMD privind abrogarea articolelor mentionate din OUG 57/2015 si proiectul legislativ si reintroducerea expresa in lege a dreptului tuturor salariatilor la ajutoare/salarii compensatorii cu ocazia pensionarii.

         Pentru cei care mai sunt în putere și pot participa la Marele miting organizat de SCMD ÎN ZIUA ÎN CARE SE VA VOTA LEGEA SALARIZĂRII BUGETARILOR, sunteți rugati sa contactati pana în seara zilei de 16.05.2017, pe oricare din membrii BO al filialei 1 Constanța, pentru a confirma participarea la miting și a primi precizările de rigoare.

         ȊN ȊNCHEIERE,STIMAȚI CAMARAZI, VĂ ROG SĂ NU VĂ LĂSȚI MANIPULAȚI DE DIVERSE INFORMAȚII CARE VIN DIN TOATE DIRECȚIILE, CĂ S-AU VOTAT AMENDAMENTE SUPER EXTRAORDINARE  PENTRU NOI, LA COMISIA X SAU Y…. Îmi fac datoria să vă atenționez că, MAI MULT CA NICIODATĂ, când se votează această lege în Camera Deputaților, noi trebuie să fim în numar cât mai mare în Parcul Izvor, pentru ca cei pe care i-am trimis în Parlament, să priceapă odată pentru totdeauna, ca nu suntem preșul nimănui și că ce au promis trebuie să și facă. Dacă nu sunt în stare, să înlocuiască din guvernanți cu miniștrii care pot să facă ceea ce au promis prin mult trâmbițatul Program de guvernare.

Cu respect,
Președintele Filialei 1 SCMD Constanța
Vicepreședinte interimar responsabil în CD Zona SE
Cdor. Rz. Ilie Truță