marți, 1 februarie 2011

RASPUNS LOCTIITORULUI ŞEFULUI UNITĂŢII MILITARE 02515/B BUCUREŞTI

Domnule contraamiral de flotilă, o minimă pregătire militară sau un minimum de bun simţ te-ar fi obligat să respecţi normele de întocmire a unui document oficial, care în mod obligatoriu trebuie să cuprindă : funcţia, unitatea din care face parte, gradul , numele şi prenumele emitentului, ştampila unităţii.
Vă asigur domnule contraamiral , fară nume, că noi sindicaliştii cunoaştem foarte bine prevederile legale referitoare la  problematica recalculării pensiilor militare.
În scrisoarea deschisă adresată domnului Emil Boc reclamam neregulile cu care ne-am confruntat pe parcursul acestui proces, tocmai pentru ca ele să înceteze.
Mai concret am sesizat următoarele aspecte:
“Zeci de mii de pensionari militari au primit nişte hîrtii, care pot fi oricînd dovedite ca nişte falsuri ordinare. Exemplific cu cîteva date obţinute de la colegii din Constanţa:
- unui comandor cu o cariră militară de 33 ani îi lipsesc veniturile pentru 26 ani;
- unui colonel cu o carieră militară de 37 ani îi lipsesc veniturile pe 20 ani;
- unui comandor cu o cariră militară de 29 ani îi lipsesc veniturile pentru 23 ani;
- unui locotenent colonel cu o carieră de 24 ani îi lipsesc veniturile pentru 20 ani iar  în mai 1977 cînd era elev al unui  liceu constănţean primea o soldă în valoare de 2510 lei; nici măcar o singură valoare a soldelor trecute  în adeverinţă pe anul 2001 nu corespunde cu sumele înscrise în fişa fiscală eliberată pentru perioada respectivă de organul financiar al UM 01295
- din adeverinţa unui colonel rezultă ca ar fi primit 1.855.685,00 lei în lunile iunie şi iulie 1977, iar în luna august a aceluiaşi an următoarele sume: 288 lei, 2.762lei, 248.500 lei şi 2.104185 lei.
- din adeverinţa mea rezultă ca în luna aprilie 2000 am primit următoarele sume  : 9.089.129 lei şi 90.891.291 lei.
Sunt doar cîteva din erorile majore descoperite în conţinutul adeverinţelor de venit eliberate de CMZ Constanţa, pe care vi le pun la dispoziţie. Din discuţiile avute cu colegii am constatat ca doar o singură adeverinţă eliberată de CMZ Constanţa conţine date complete pentru întreaga carieră militară, iar erorile privind dublarea sau triplarea sumelor sunt frecvente, la fel şi diminuarea sau mărirea artificială a veniturilor”
Din răspunsul trimis de dumneata, domnule contraamiral fără nume,am aflat că reprezentanţii CMZ Constanţa au “acţionat în conformitate cu legislaţia în vigoare, urmând ca cei care au întocmit cereri prin care contestă că acestea sunt incomplete sau au unele date incorecte, să primească noile adeverinţe de venit”
În condiţiile în care” aplicţia informatică nu are greşeli intenţionate, iar operatorii care o accesează au fost instruiţi în prealabil şi nu au dat dovadă de rea voinţă sau incompetenţă” cum îţi explici dumneata domnule contraamiral, fără nume,erorile apărute?
Eu asta doream să aflu de la domnul prim-ministru, dar se pare că delegarea ta,având în vedere nivelul de competenţe specifice înaltei funcţii în care eşti numit,a fost încă o eroare , pe lîngă multe altele.
Să-ţi fie ruşine domnule contraamiral, fără nume! Eu şi colegii mei vrem să ştim cine sunt vinovaţi de aceste erori, cum au fost ei sancţionaţi şi dacă s-au luat măsuri ca astfel de erori să nu se mai repete.Dacă nu ştii , nu ai ce căuta în această funcţie, dacă ştii şi nu poţi sau nu vrei să ne comunici adevărul este şi mai grav.
Ai mai eludat răspunsul la o problemă sesizată domnului prim-ministru,anume că nici un pensionar militar nu a avut posibilitatea să verifice sumele consemnate în adeverinţele de venituri.De ce domnule contraamiral fără nume? Ai cunoştinţă cumva că această anomalie a fost remediată?
Prin aceast răspuns ai dovedit domnule contraamiral, fără nume, că nu ai ce căuta în această înaltă funcţie şi că suferinţele provocate pensionarilor militari de aberantele prevederi ale Legii119, H.G nr.735 şi ale Ordinului M10, îţi sunt complet indiferente.În consecinţă te asigurăm de dispreţul nostru profund, domnule contraamiral de flotilă, fără nume!

Presedinte SCMD- Filiala Constanta

Col.(rz) Remus Macovei

Ps.Atasez raspunsul primit in urma scrisori adresate Domnului Emil Boc si publicate pe acest blog