miercuri, 9 martie 2011

AM PROTESTAT DIN NOU ALĂTURI DE SALARIAŢII CONSTĂNŢENI

    În ciuda condiţiilor meteo nefavorabile, 2000 de salariaţi constănţeni, reprezentanţi ai celor cinci confederaţii sindicale, au manifestat împotriva măsurilor luate de guvern pentru modificarea Codului Muncii, care vor condamna tot mai multe familii la sărăcie.

   
    Acţiunile de protest au fost provocate şi de lipsa oricărui dialog  cu reprezentanţii executivului. La acţiunile de protest au participat şi 70 de membri ai S.C.M.D. - Filiala Constanţa.
    Pe un frig pătrunzător manifestanţii au scandat următoarele lozinci :”Hoţii, hoţii !“, “Jos guvernul ! “, “Demisia !“, “Ruşine, ruşine să vă fie !“, “Greva generală !“. Pe pancartele afişate se putea citi mesajele: “Afară din ţară cu ciuma mondială !“, “Dormi liniştit, clanul Băsescu te fură bine !“, “Să trăiţi  bine cu noul Cod al muncii ! “.
     În cuvîntul său preşedintele S.C.M.D.- Filiala Constanţa, col.(r) Remus Macovei s-a referit la următoarele aspecte:
    - pensionarii militari sunt solidari cu acţiunile de protest ale salariaţilor constănţeni cauzate de lipsa de dialog din partea guvernanţilor şi de intenţia acestora de asumare a răspunderii pentru adoptarea noului Cod al Muncii, evitînd astfel dezbaterea temeinică a acestei legi fundamentale.
    - adoptarea urgentă a noului Cod al Muncii a fost cerută de Fondul Monetar Internaţional, o dovadă în plus că actualul executiv este doar o marionetă, în slujba intereselor străine.
    - Emil Boc se lăudă că i-a trecut glonţul pe la ureche, din păcate salariaţii români au fost loviţi în plin de glonţul sărăciei, de glonţul şomajului, de glonţul scumpirilor în lanţ, de glonţul scăderii veniturilor.
    - avînd sufletul “decimat “ de grija reformării statului român, îi urăm acestuia să scape cît mai curînd de stresul guvernării.
    În finalul mitingului, sindicalişti s-au angajat că vor continua  protestele la nivel local, până la declanşarea grevei generale şi au solicitat societăţii civile să se alăture acestor proteste, deoarece pe termen lung măsurile prevăzute în noul Cod al Muncii  vor afecta pe toţii angajaţii.

Biroul Operativ