miercuri, 7 septembrie 2011

MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE A INTRAT ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ

        În ultimile zile pensionarii militari constănţeni, au primit scrisori de la Gabriel Oprea, care dovedeşte încă odată prin acest gest penibil, că doar dintr-un accident regretabil al istoriei îndeplineşte funcţia de ministru al apărării naţionale.


        Acest individ, pentru că domn nu poate fi numit,mărturie fiind întreaga carieră militară şi politică, a batjocorit cadrele militare active din Dobrogea, cu ocazia zilei Marinei Militare, obligîndu-le să participe la festivităţi, pe baza unor tabele nominale, ca în vremurile, de tristă amintire, ale lui Ceauşescu şi transformîndu-le în scut de protecţie a elitei UNPR-iste în frunte cu generalul fruntaş Nicolae Onţanu, împotriva eventualilor protestatari. O astfel de acţiune ar fi fost de neînchipuit în oricare altă ţară membră UE sau NATO, în România individul nu a păţit absolut nimic.
        Acum a venit rândul, pentru a câta oră, în ultima perioadă, pensionarilor militari să fie batjocoriţi. Considerând că aceştia sunt mulţumiţi de ipoteticele măriri de pensii, pe care unii dintre ei le vor obţine, începând cu ianuarie 2012, Gabriel Oprea cerşeşte cu neruşinare recunoştinţa şi în mod deosebit voturile acestora.
        Acestui individ, care afirmă cu seninătate că Armata ştie să-şi apere militarii, îi aducem la cunoştinţă faptul că nu am uitat şi nu vom ierta niciodată umilinţele la care am fost supuşi.
        Unde era Gabriel Oprea când am fost transformaţi în civili( “asistaţi ”conform Legii 119/2010, ”beneficiari” conform Legii 263/2011) fiindu-ne confiscat gradul? Culmea neruşinării scrisorile sunt adresate unor domni, nu unor generali, ofiţeri , maiştri militari sau subofiţeri.
        Unde era Gabriel Oprea când ne-a fost luat dreptul la muncă, garantat prin lege, la trecerea în rezervă?
        Unde era Gabriel Oprea când ne-au fost eliberate acele mizerabile adeverinţe cu veniturile realizate în perioada cât am fost în activitate?
Unde era Gabriel Oprea în decembrie 2010 când ne-au fost reduse drastic pensile, cu încălcarea flagrantă a legilor?
        Unde era Gabriel Oprea când pensionarilor militari nu li s-a răspuns, în termenele legale, la contestaţii, iar răspunsurile erau standard, indiferent de problemele ridicate?
Poate Gabriel Oprea să justifice cum de are curajul să afirme că stă cu fruntea sus în faţa miilor de pensionari militari, care la o vârstă înaintată au fost nevoiţi să-şi caute şi să-şi cîştige dreptatea în justiţie?
        Poate să justifice Gabriel Oprea de ce nu se eliberează pensionarilor militari documentele în baza cărora au fost recalculate, revizuite şi probabil vor fi regularizate pensiile miltare? De ce niciun pensionar militar nu poate verifica autenticitatea datelor înscrise în deciziile de pensionare primite?
        Poate să ne prezinte Gabriel Oprea o altă ţară membră UE sau NATO în care maiştri militari şi subofiţerii au pensii mai mari ca generalii sau ofiţerii superiori?
Pentru a putea declanşa această activitate electorală, Gabriel Oprea, trădător din naştere, dar numai în numele „interesului naţional”, deşi este doctor în ştiinţe juridice, încalcă legea cu seninătate. Să nu fi ştiut eminentul jurist că elementele de identificare a persoanei(cetăţeanului) român sunt de strictă confidenţialitate, ele aparţinînd serviciului de evidenţă informatizată a persoanei, competent în acest domeniu? Oare cine a pus la dispoziţia oficiului poştal din Braşov, lista cu pensionarii militari, care are un caracter confidenţial şi se află probabil încă la Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale
 
        Prin acţiunea sa Gabriel Oprea sau cei care au desfăşurat această acţiune în numele său, se înscriu în sfera penalului, deoarece publicarea (utilizarea) fără asentimentul (aprobarea) persoanei este strict interzisă. Aşteptăm cu interes ca organele abilitate să se autosesizeze şi să impună respectarea legii în acest minister.
        Nu îndrăznesc să cred că din bugetul insuficient al ministerului s-ar fi cheltuit sumele necesare expedierii celor cîteva zeci de mii de scrisori. Probabil, cu “generozitatea” bine cunoscută, Gabriel Oprea a asigurat fondurile necesare. Sau, poate, UNPR-ul. Opinia publică trebuie să cunoască toate aceste amănunte. Şi trebuie, să sancţioneze acest individ care în loc să resolve gravele probleme cu care se confruntă Armata Română, îşi face campanile electorală, folosindu-se de funcţia ocupată.
        În numele marii familii a Armatei Române, în numele întregii societăţi şi în numele legii cerem demiterea de urgenţă a individului Gabriel Oprea !

Preşedintele SCMD – Filiala 1 Constanţa
Col.(r) Remus Macovei