vineri, 5 noiembrie 2010

Informare privind desfasurarea sedintei Comitetului Director al SCMD, din ziua de 04.11.2010

PROCES VERBAL

Incheiat astazi, 04.11.10, in sedinta Comitetului Director al SCMD.

Participa urmatorii membri ai Comitetului Director:
  1. Col. (r) Dogaru Mircea
  2. Gl. Bg. (r) Balan Iosif
  3. Col. (r) Pricina Valeriu
  4. Col. (r) Monac Constantin
  5. Lt. Col. (r) Apostol Constantin
  6. Lt Col (r) Ana Winzer
  7. Lt. Col (r) Cobuz Elena
Invitati:
  1. Col Swider P – Presedintele Comisiei de Cenzori
  2. Dna Perianu Stela – contabil al SCMD


Presedintele SCMD informeaza participantii la sedinta despre unele propuneri facute de catre presedintii filialelor din Bucuresti si din localitati apropiate, participanti la adunarea de bilant si analiza a activitatilor desfasurate de catre SCMD in Capitala, in zilele de 25 si 27 octombrie a.c.

Participantii la sedinta apreciaza ca, prin actiunile planificate si executate, SCMD si-a sporit credibilitatea in randul marilor organizatii sindicale si in randul opiniei publice, este un succes de imagine si acesta trebuie exploatat in continuare.

Se trece la ordinea de zi:

  1. Se analizeaza propunerea de sistare a tuturor comentariilor de pe blogurile SCMD. In acest sens  s-au pronuntat filialele din Bucuresti, Slatina, Calarasi, etc.  Dna Winzer opineaza ca aceasta masura limitam dreptul la opinie. Masura se supune la vot si se aproba cu doua abtineri, dna Winzer si dna Cobuz.

  1. Domnii Col Tudor Marian – presedintele Filialei Sector 6 Bucuresti si  Col Racasan Stefan – presedintele Filialei Sector 2 Bucuresti, vor prezenta grupul de lucru, care sa-si asume sarcina centralizarii tuturor propunerilor de ROF ale filialelor si a elaborarii unei forme generale de ROF, in conformitate cu Statutul actual al SCMD. Aceasta va fi trimisa filialelor spre analiza si completare, urmand a fi definitivata si instituita ca document oficial al SCMD la urmatorul Consiliul National al Reprezntantilor. Se supune la vot si se aproba in unanimitate.


  1. Tot in doua zile, Col Icleanu Dragos sa prezinte, pe baza propunerilor filialelor, numele membrilor unui colectiv de audit financiar. Dl Apostol propune sa se lamureasca situatia, in statut se precizeaza ca doar Comisia de Cenzori este cea care verifica situatia financiara. Dl Dogaru spune ca ar fi bine, in loc de audit extern, sa apelam la expertii nostri. Ia cuvantul Col Swider - presedintele Comisiei de cenzori: am fost desemnat sa aleg un expert contabil si un specialist. Am inteles ca suntem desemnati provizoriu si ca vor veni si altii in sprijinul nostru. Am facut toata munca cu buna credinta. Diversionistii nu au ce cauta in structurile de conducere ale SCMD. Apoi a prezentat Raportul Comisiei de cenzori pe perioada 01.10.2009- 30.09.2010.  Se supune la vot ca acest raport sa fie imbunatatit cu ajutorul specialistilor, care vor fi prezentati in urmatoarele doua zile de Col Dragos Icleanu. Acesta va fi un colectiv de sprijin al Departamentului economico-financiar si al tuturor viitoarelor comisii de cenzori, urmand sa contribuie si la elaborarea procedurilor financiare. In acest moment, dna Winzer s-a ridicat, deranjata de termenul “”diversionisti””, rostit de dl. Col Swider, si a parasit sedinta, spunand ca isi da demisia, pt ca este acuzata pe nedrept. Membrii ramasi aproba in unanimitate constituirea unui colectiv de audit financiar, pentru ca orice tentativa de distrugere a sindicatului din exterior cu sprijin intern, pe tema cheltuielilor “”nejustificate”” sa fie sortita esecului.

  1. Dl. Dogaru spune ca din acest moment spera sa se termine cu “”dizidenta”” din Comitetul Director si ca va recomanda BO ale Filialelor sa ia masuri de contracarare a acelora care executa misiuni de destabilizare a sindicatului . Membrii fondatori nu fac parte din nici o filiala, constituie un grup aparte. Dl Monac spune ca s-a mai si gresit, si uneori am fost depasiti de multitudinea problemelor. Ce a fost a fost, trebuie sa mergem inainte. Sa avem intelepciunea necesara de a merge mai departe. Nu a existat suficienta transparenta. Unii si-au depasit competentele in mod nejustificat. Sa fim mai concesivi unii fata de altii. Propune un proiect de hotarare.

  1. Proiectul se supune la vot si se aproba in unanimitate. Acesta este anexat la prezentul proces verbal.


  1. Dl Apostol a prezentat un set de masuri privind reglementarea activitatii financiar contabile si de achizitii. Acestea urmeaza  sa fie analizate in sedinta urmatoare a Comitetului Director.

Sedinta se incheie.

Subsemnatii, confirmam cele inscrise in prezentul proces verbal:

Col. (r) Dogaru Mircea
Gl. Bg. (r) Balan Iosif
Col. (r) Pricina Valeriu
Col. (r) Monac Constantin
Lt. Col. (r) Apostol Constantin
Lt Col (r) Ana Winzer
Lt. Col (r) Cobuz Elena