vineri, 5 noiembrie 2010

Informare referitoare la sedinta Biroului Operativ cu membrii Grupului de organizare a manifestarilor SCMD din zilele de 25 si 27 octombrie a.c.

Joi, 04.11.2010, Biroul Operativ a analizat impreuna cu toti cei implicati prin grupurile operative organizarea pichetarii celor trei obiective din Capitala, in ziua de 25 Octombrie si de participarea SCMD la marea manifestatie din ziua de 27.10.2010, desfasurarea actiunilor, extragand concluziile si invatamintele ce se impun.
Considerand aceste grupuri perative in care s-au implicat toate filialele din Capitala si reprezentanti ai judetelor limitrofe drept coloana vertebrala a Departamentului organizatoric la nivel central, Biroul Operativ le-a solicitat propuneri si sprijin in continuare in activitatea de organizare mai eficienta a SCMD la nivel de Capitala si in comunicarea cu filialele.
S-a constatat ca aceste actiuni au constituit un real succes al SCMD, succes care nu a putut fi insa exploatat imagologic imediat, datorita reactiei asteptate a Puterii:
  • Presedintele si vicepresedintele pe probleme media au fost dati afara din serviciu;
  • Alti doi membri ai Comitetului Director au fost deja amenintati cu aceeasi masura;
  • Beneficiind de sprijinul “”Napoleonilor “” de serviciu, reteaua infiltratilor in SCMD s-a activat, declansand actiuni de destabilizare pe baza unor acuze nefondate sau inventii ad-hoc referitoare la persoane, cariere si atribuire de intentii si fapte nestatutare . Din date ale Biroului Operativ, pe langa ascultarea telefoanelor tuturor celor implicati in evenimente si provocarea de incidente in care sa fie implicate persoane de notorietate in SCMD, s-a dat ordinul clar, de catre Marele Emanat, ca SCMD sa-si inceteze pe orice cale si prin orice mijloace existenta.
In aceasta situatie, Biroul Operativ a cerut sprijinul Grupului de organizare, pentru crearea rapida a Departamentului organizare in sprijinul vicepresedintelui cu probleme de organizare, a Departamentului juridic, in sprijinul vicepresedintului pe probleme juridice, si a Departamentului economico-financiar in sprijinul vicepresedintelui trezorier.
La propunerile participantilor,  urmeaza sa fie constituit un colectiv de audit intern care sa ajute din acest moment la solutionarea tuturor problemelor economico-financiare ale sindicatului.
In cel mai scurt timp grupurile de lucru vor elabora pe baza statutului si a propunerilor venite de la filiale:
  • Proiectul de ROF, care va fi trimis birourilor operative ale filialelor, pentru analiza, in vederea aprobarii ulterioare in Consiliul National al Reprezentantilor;
  • Proiectele de organizare si functionare, pe baza de atributii si sarcini ale Departamentelor (colectivelor de lucru). Acestea vor fi trimise filialelor spre analiza si propuneri, in vederea definitivarii;
  • Sustinerea propunerii Biroului Operativ al Filialei 1 Slatina de sistare a posibilitatii de atacare a SCMD pe propriile bloguri de catre persoane care indeplinesc sarcini precise in acest scop. Activitatea membrilor de filiale se desfasoara in cadrul filialelor, conform statutului, fiecare filiala avand propria pagina pe Internet, gestionata de catre Biroul Operativ. In acelasi mod, Comitetul Director gestioneaza prin vicepresedintele cu probleme media si prin Secretariat, pagina centrala;
  • S-a cerut valorificarea rapida a filmelor realizate de operatorii SCMD cu ocazia evenimentelor din perioada 24-27 octombrie si realizarea de clipuri ale SCMD cu specialisti ai sindicatului din intreaga tara, pe probleme punctuale de interes general, care sa constituie raspunsuri la ofensiva juridica, imagologica si psihologica, declansata de actuala putere impotriva intregii categorii socio-profesionale a militarilor, vizand eliminarea statutului nostru de militari si aruncarea noastra la marginea societatii, ca umili “”beneficiari”” pe viitor ai unei pomeni de stat.
  • Toate solicitarile venite de la filiale vor fi puse pana marti, 09.11.2010, la dispozitia grupurilor de lucru. S-a luat hotararea sa aplicam prezumtia de nevinovatie tuturor membrilor de sindicat care au fost atrasi in actiunea profesionista de destabilizare a SCMD, executata de experti in manipulare, dar si sa le transmitem rugamintea ca din acest moment sa inteleaga abordarea cu prudenta a oricaror manifestari isterizante de tipul “”veniti la Cotroceni sa-ï intampinam pe politisti””, ceea ce ar fi insemnat desfiintarea prin lege a sindicatului, “”Apocalipsa””, “”s-au cheltuit bani pe cazane””, in loc de cazare, pentru ca, marturisim, la capitolul “”Unde sunt banii dumneavoastra?”” experti sunt domnul Basescu si slugile domniei sale, nu noi.

Recomandam de asemenea prudenta si in relatiile cu media, si o buna colaborare cu reprezentantii acesteia, mai ales dupa ce vigilenta redactorilor de la Romania Mare, ne-a salvat actiunea din 25 Octombrie, refuzand sa publice o “”chemare la revolutie”” a bucurestenilor, care le-a fost transmisa ca din partea noastra. Daca ar fi publicat-o nu am fi avut nici un fel de actiune si am fi dat si astazi cu subsemnatul.

In ceea ce priveste pe cei ce executa misiuni de destablizare, s-a concluzionat ca acestia s-au deconspirat singuri, dat fiind graba cu care au trebuit sa raspunda cererii disperate a Puterii, de destabilizare. Toate acestea au fost supuse dezbaterii in Comitetul Director, rezultatul dezbaterii fiind adus la cunostinta dumneavoastra prin publicarea procesului verbal al sedintei din 04.11.2010.

Preocuparile imediate ale SCMD sunt legate de Legea 124/2010 si viitoarele sale norme de aplicare si de procesele de suspendare (asteptam data recursului) si de anulare (16.11.2010 – Curtea de Apel Cluj si 07.02.2011, Curtea de Apel Bucuresti) a Hotararii 735/2010.

Biroul  Operativ al SCMD