miercuri, 23 aprilie 2014

Ziua forţelor terestre la Constanţa
      Astăzi ,23 aprilie 2014, cu ocazia aniversării  Zilei Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe- Purtătorul de Biruinţă,  la Monumentul Eroilor Regimentului 34 Infanterie s-a desfăşurat un impresionant ceremonial militar şi religios , de omagiere a jertfelor înaintaşilor şi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor dobrogene.
 Ceremonialul a fost organizat de către Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti” , în colaborare cu filialele constănţene ale  Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”şi Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere. La eveniment au participat cadre din comandamentul Diviziei 2 Getica şi Brigăzii 9 Mecanizate”Mărăşeşti”, câte un pluton de militari din fiecare structură a brigăzii , două plutoane de militari americani dislocaţi în Baza N.A.T.O. de la Mihail Kogălniceanu, cadre în rezervă şi retragere din toate asociaţiile rezerviştilor militari(Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria”, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere,Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din M.A.I.,Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate).
În deschiderea ceremonialului I.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat o slujbăa religioasă.          A urmat citirea de către col. Vasile Vreme  a  mesajelor şefilor Statului Major General, Statului Major al Forţelor Terestre şi a comandantului Flotei.
Cu ocazia acestui eveniment  au fost decorate  Drapelele de Luptă ale următoarelor unităţii:
-          Brigada 9 Mecanizate”Mărăşeşti” – cu Emblema de Onoare a Forţelor Terestre , pentru îndeplinirea ireproşabilă a misiunilor, obţinerea de rezultate deosebite în procesul instruirii şi devotamentul dovedit în sprijinul structurilor militare subordonate
-           Batalionul 341 Infanterie -  cu Emblema de Onoare a Statului Major General pentru fapte de eroism săvârşite în timpul îndeplinirii misiunilor, pentru rezultate meritorii în procesul instruirii şi pentru servicii deosebite aduse structurilor militare
A urmat depunerea coroanelor de flori de către reprezentanţii Primăriei Constanţa, Comandamentului Flotei, comandamentului Brigăzii 9 Mecanizate”Mărăşeşti”, I.S.U. Constanţa, Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”, Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din M.A.I., Ligii Maiştrilor din Marina Militară şi Ligii Militarilor Profesionişti.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea  Gărzii de Onoare formată din 7 plutoane româneşti şi două plutoane americane şi a Fanfarei S.M.F.N.


Col.(r.) Remus Macovei