sâmbătă, 12 august 2017

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE STATUL MAJOR AL FORȚELOR NAVALE,  ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA, ÎN CADRUL ZILEI ”PORȚI DESCHISE” CU OCAZIA ZILEI MARINEI


1.                În portul militar Constanța s-a organizat pe data de 12 august 2017, o impresionantă expoziție de nave și tehnică militară din dotarea Marinei Militare Române, prilej cu care, constanțenii și turiștii prezenți pe litoral, au putut urca la bordul navelor, a submarinului, locuri în care s-a stat la cozi impresionante pentru acces, sau au putut sa manuiasca o armă din multitudine de armamente expuse în dana zero a portului Constanța. La activitate, grupuri de dansatori au animat audiența cu melodii și dansuri din folclorul românesc, grecesc, turcesc, lipovenesc și tătărăsc, naționalități care trăiesc în armonie și bună înțelegere în Dobrogea de sute de ani.


































2.                La Muzeul Marinei Române expoziție de navomodele organizată de Statul Major al Forțelor Navale Române, cu sprijinul Ligii maiștrilor militari de marină și SCMD.












3.                Tot în ziua de 12 august 2017, în portul militar Mangalia, SMFN a organizat Ziua Porților deschise, activitate la care s-au expus publicului larg, nave și tehnică militară de marină existentă în garnizoana Mangalia.


4.                Pe data de 15 august 2017, tot SMFN, va organiza un dispozitiv în largul mării unde se vor afla nave din dotarea marinei române ancorate la distanță mică de faleza Cazinoului din Constanța și va prezenta publicului larg, excerciții de luptă cu muniție de manevră, cu tehnica din dotarea Marinei Militare, parada navelor militare și civile și jocuri marinărești pe faleza din fața Comandamentului Flotei.

Audiența la astfel de evenimente a fost în fiecare an foarte mare. Păcat că POLITICIENI GEN dna OLGUȚA și dl. DRAGNEA, NU AU CAPACITATEA SĂ APRECIEZE EFORTUL ACESTOR OAMENI SĂ ÎȘI ÎNDEPLINEASCĂ MISIUNILE SPECIFICE, PRECUM ȘI REZERVA ARMATEI ROMÂNE, CARE ÎN ORICE MIOMENT ESTE ÎN MĂSURĂ SĂ COMPLETEZE EFECTIVELE ACTUALE ÎN CAZ DE NEVOIE ȘI SĂ ÎNDEPLINEASCĂ MISIUNILE CU ACEEAȘI RIGUROZITATE IMPUSĂ DE ARMĂ.
           POLITICIENI ROMÂNI, NU VĂ MAI BATEȚI JOC DE UNA DIN ELITELE SOCIETĂȚII ROMÂNEȘTI – REZERVA ARMATEI ROMÂNE. NU VĂ MAI LIPIȚI DE MILITARI DOAR LA MOMENTE FESTIVE, ÎN CARE ADUCEȚI OMAGIU ACESTEI MESERII, CÂND REALITATEA ARATĂ CĂ NU V-A PĂSAT, NU VĂ PASĂ ȘI NICI NU VĂ V-A PĂSA DE ACEȘTI OAMENI, EROI ÎN VIAȚĂ.


LA MUȚI ANI MARINARI ROMÂNI ȘI SĂ AVEȚI VÂNT BUN DIN PUPA ORIUNDE VEȚI NAVIGA.


Cu respect pentru întreaga armată română și rezerva ei
Vicepreședinte interimar Zona SE în CD al SCMD
Președintele Filialei 1 SCMD Constanța
Cdor. Rz. Ilie Truță