joi, 10 august 2017

VIAȚA MERGE ÎNAINTE

         Conform tradiției, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, în toate garnizoanele port la mare sau fluviu, se organizează manifestări culturale și ceremonii militare de amploare.
         În acest an Filiala 1 SCMD Constanța a decis să se implice la aceste manifestări, promovând lucrările de pictură ”marină” a soției colegului nostru, membru de sindicat activ în filială, Lt.Col.Rz. Gabriel Hristache. Doamna Florina Hristache a fost eleva inegalabilului V.Donici și continuă cu mult talent, drumul acestuia în a încânta privirea si sufletul oamenilor cu ceea ce înseamnă marea, pentru marinari și pentru oricare dintre oameni.
         La vernisajul expoziției personale, organizate de Comandantul Comenduirii de garnizoană Mangalia, dl. Cdor. Petre Pârvu și Șeful  Cercului Militar Mangalia, dna Liana Naum, au participat Primarul municipiului Mangalia dl. Radu Cristian, directorul Muzeului de arheologie din Mangalia, dl. Marcel Colesniuc, critici de artă, artiști plastici din Mangalia și rezerviști militari din garnizoana Mangalia.
         Ziua de 09.08.2017, a fost prima zi a acțiunilor dedicate Zilei Marinei Române la Marea Neagră, iar vernisajul acestei expoziții a fost onorat cum se cuvine de organizatori, constituind centrul de importanță maximă a zilei. După vernisaj, expoziția a rămas spre vizionarea publicului prezent în număr foarte mare în incinta Cercului Militar Mangalia, unde dl. Cdor. Rz. Marian Moșneagu și-a prezentat auditoriului parte din lucrările care până acum au văzut lumina tiparului; o artista plastică și-a prezentat lucrările hand-made, Școla de aplicații a Marinei Militare a expus în curtea Cercului Militar mai multe lucruri interesante, obișnuite celor din Marina Militară, și de foarte mare interes pentru publicul larg prezent în număr REPET…..FOARTE MARE.
         Acțiunile de sărbătorire a tuturor marinarilor din țara asta, precum și ceea ce s-a întâmplat la Mărășești săptămâna trecută, au loc în momentul în care o doamnă ministreasă parașutată de la Craiova pe o funcție mult prea mare pentru a o putea duce, dna Olguța și un președinte de PSD care își sfidează proprii colegi de partid, plecând la pescuit, în timp ce convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară ( noaptea minții ), dl. Dragnea, au lovit greu în MILITARII ARMATEI ROMÂNE și în REZERVA EI, catalogâdu-i uzurpatori ai bugetului de stat.
         Eu am a vă spune că, în cadrul activității de la Mangalia, unde am rămas impresionat în mod plăcut, de audiența la publicul larg a activităților ce s-au desfășurat, NICI UN ROMÂN SIMPLU DE PE STRADĂ, NU A STRIGAT LA NOI CĂ AVEM SALARII NESIMȚITE, SAU CĂ AVEM PENSII NESIMȚITE, ci dimpotrivă, au socializat cu noi, civilizat și și-au arătat RESPECTUL PENTRU ARMATĂ, PENTRU MILITARII ACTIVI ȘI PENTRU REZERVA ARMATEI ROMÂNE. JOS PĂLĂRIA OAMENI BUNI, ROMÂNI ADEVĂRAȚI.
         Ceea ce vreau să spun prin afirmațiile mele, este faptul că, oricâtă campanie de presă negativă la adresa MILITARILOR ARMATEI ROMÂNE ȘI REZERVEI ARMATEI ROMÂNE ar duce domnii politicieni și doamnele din politică, sau trusturile de presă prin diverși așa ziși formatori de opinie, NU VOR REUȘI SĂ ÎL PROSTEASCĂ PE OMUL SIMPLU, care a știut, știe și va ști ÎNTOTDEAUNA, CĂ SINGURII PILONI DE STABILITATE PE CARE SE POATE SPRIJINI ÎN ORICE MOMENT SUNT ARMATA ȘI BISERICA.
         În perioada următoare, veți avea ocazia să vedeți în toată media românească, sau pe viu, cei ce vă aflați în concediu la mare, aspecte de la activitățile ce se vor desfășura la nivel național cu prilejul Zilei Marinei Române și veți observa ca și mine respectul populației țării ăsteia pentru uniforma militară, pentru militarul și REZERVISTUL român, care nu va primi huiduieli și dejecții, așa cum primesc politicienii, ci APLAUZE ȘI RESPECT.
         Concluzia este una singură: frustrații pentru salariile ”mari” ale MILITARILOR ACTIVI și pensiile ”nesimțite” ale REZERVEI ARMATEI, sunt politicienii și marii jurnaliști și analiști care NICIODATĂ, NU AU FĂCUT CEVA IMPORTANT, MARCANT ÎN VIAȚA LOR, DECÂT SĂ DEA DIN GURĂ.
LA MULȚI ANI TUTUROR MARINARILOR MILITARI ȘI CIVILI, DE LA MARE ȘI FLUVIU; SĂ AVEȚI ÎNTODEAUNA CEL PUȚIN 2 PICIOARE DE APĂ SUB CHILĂ ȘI VÂNT BUN DIN PUPA, IAR PE ACOLO PE UNDE NAVIGAȚI SĂ DUCEȚI MAI DEPARTE TRADIȚIILE GLORIOASE ALE ÎNAITAȘILOR VOȘTRII ȘI ALE ACETUI POPOR MINUNAT, CARE DIN PĂCATE NU ARE CONDUCĂTORI K LUMEA.
Cu respect
Vicepreședinte responsabil interimar zona SE in CD SCMD
Președintele Filialei 1 SCMD Constanța
Cdor.Rz. Ilie Truță