vineri, 16 aprilie 2010

COMUNICAT FILIALA CONSTANTA


             În ziua de 14.04.2010, între orele 17.00-19.30, la sala de conferinţe a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Constanţa a avut loc, în organizarea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate-Filiala Constanţa, o întâlnire a cadrelor în rezervă şi în retragere din instituţiile aparţinând sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din garnizoana Constanţa, cu doamna Mariana Câmpeanu, fost ministru al muncii şi protecţiei sociale şi domnul deputat Victor Paul Dobre, preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor.


             Tema întîlnirii a fost axată pe dezbaterea unor aspecte de interes general privind proiectul noii legi unice a pensiilor, aflat în prezent, în dezbaterea Parlamentului.
              Doamna deputat Mariana Câmpeanu a prezentat cadrul general al reformei sistemelor de pensii din NATO, U.E. şi alte ţări din lume, subliniind, într-o analiză critică şi foarte pertinentă, inconsecvenţele acestui proiect de lege, pe care o consideră o glumă sinistră a guvernanţilor pe seama românilor. Această nouă lege nu diferă cu nimic de Legea nr.19/2000, în afara faptului că diminuează drastic valoarea punctului de pensie, iar într-un orizont de timp nu prea îndepărtat, valoarea acestui punct va ajunge sub 30% din salariul mediu pe economie. Referitor la includerea pensiilor militare în sistemul public de pensii, domnia sa a apreciat că, în toate ţările din lume, regimul juridic al acestora este unul special şi adoptarea proiectului de lege în forma propusă de Guvern ar constitui, cu certitudine ,o excepţie de cea mai nefericită factură.
                Domnul  deputat Victor Paul Dobre a prezentat, la rândul său, stadiul actual al dezbaterii proiectului de lege  în Parlament, subliniind amendamentele pe care au încercat să le promoveze parlamentarii din opoziţie în dezbaterile din comisiile Senatului. Cel mai probabil, săptămâna viitoare proiectul va intra în dezbaterea plenului Senatului şi, ulterior, a Camerei Deputaţilor care este şi camera decizională pentru acest proiect de lege. În final, cei doi invitaţi au răspuns cu  competenţă şi claritate la întrebările pe această temă, dar şi la alte probleme de interes.
                Cadrele în rezervă şi retragere prezente au rugat, să se transmită tuturor parlamentarilor îngrijorarea şi nemulţumirea provocată de încălcarea onoarei şi demnităţii  militare, precum şi hotărîrea acestora de a acţiona în justiţie, în situaţia că această lege conţinând prevederi care încalcă Constituţia Românie şi Directivele Europene, va fi aprobată, până când guvernanţii români vor înţelege că militarii români trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi ca şi colegii din ţările membre NATO şi UE.

Preşedinte
S.C.M.D. - Filiala Constaţa
Col.(R) Remus Macovei

4 comentarii:

  1. eiiiii,halal sindicat!cred ca ma retrag mai repede decat as fi crezut.se pare ca sindicatul nu are nimic comun cu legea pensiilor unice ci,mai degraba isi rezolva interesul personal,sa parvina pentru un loc caldut la batranete.cu 3 securisti in conducere + un col.rasuflat fara academie militara,munteanu,cu toma pupincurist al pdl de mana cu macovei asisdelea,cu maliciuc,alt rasuflat care abia isi mai taraie pantalonii prin piata grivitei,cu un balan betiv notoriu care-l ling cainii prin santurile din coiciu,eiiiii cum credeti ca pot aceste gunoaie sa dea jos guvernul nesimtit??????????????!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. MARE om.....mare caracter .......... CONEX!!!!!!!????
    .............................................
    Aceste gunoaie....sunt singurele .....care lupta deocamdata IN MOD LEGAL SI ORGANIZAT, ...pentru ca si TU,.....SA-TI MENTII ACTUALA PENSIE.
    Unii, ce-i drept putini la numar, chiar muncesc aproape 2-3 ore pe zi, fara nici un fel de renumeratie baneasca.
    .............................................
    daca esti pur sange......si vrei sa dovedesti ca afirmatiile sunt reale,.... IN ADUNAREA GENERALA PENTRU NOILE ALEGERI -baga la cap ...aceste persoane au fost alese pentru 30 zile, in prima sedinta a membrilor fondatori-, ai POSIBILITATEA SA ALEGI PE CINE DORESTI DINTRE ACTUALII MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE.
    .............................................
    Sincer, as da jumatate din PENSIE ...sa percep si sa aflu ce NAPARCA SE ASCUNDE SUB ACEST ANONIMAT. Rusine !!!!!!!!! nu te mai saturi....tot intre 4 scanduri ajungi.......acolo unde NU VEI MAI PUTEA FI SEF.

    RăspundețiȘtergere
  3. PETRE...DACA TU ESTI MARE CARACTER...ATUNCI SPUNE CELOR CE TE CITESC SI CINE ESTI, DACA NU,ITI SPUN EU CA DIN NEFERICIRE PENTRU TINE ITI CUNOSC STILUL.ESTI UN PUPINCURIST AL LUI MACOVEI,FOSTUL TAU COMANDANT DE BATALION COMPUS DINTR-O COMPANIE PE UN PLUTON CU...5 SOLDATI PE CARE-I STORCEATI LA SOSIREA DIN PERMISII...MI-E RUSINE DE ASEMENEA MANIFESTARI DE MAHALAGIOAICA DIN PIATA CHILIEI. PANA LA PENSIE MAI AM CIRCA 7 ANI ASA CA NU-MI DUCE GRIJA,PANA ATUNCI MULTE SE VOR SCHIMBA INCLUSIV DUMNEATA PUPINCURISTUL FRUSTRAT DIN PD-L.

    RăspundețiȘtergere
  4. DOMNULE .. ....DINVALE.....
    Hotarasem sa nu mai raspund ....pentru a nu denatura imaginea acestui site.
    .....CHIAR daca afirmatiile instigatoare la scandal ar fi reale.....NU AU CE CAUTA AICI....deoarece FACI PARTE/AI FACUT DIN ACELASI SISTEM.
    Intelege fiinta omenesca!!!!!!...ce pretinzi ca esti...MENIREA SITELUI NU ASTA ESTE!!!???.....
    NU PRICEPI??? .....sintagmele folosite mai sus DENIGREAZA INCLUSIV STATUTUL TAU DIFERIT DE CATEA?!
    In ce ma priveste, iti dau cuvantul meu de CADRU MILITAR......sunt APOLITIC....NU-L CUNOSC PE MACOVEI decat din vedere....NU AM LUCRAT IMPREUNA.....SI N-AM PARTICIPAT la practici neregulamentare de genul expus mai sus, in intreaga mea cariera.
    Solicit scuze miliarilor integri pentru indrazneala de intra in jocul TAU MARSAV.
    LA FEL CA SI .....S O S I A ......CONEX....esti MARE OM, MARE CARACTER!!!!!!??????.
    ............................................
    DIN ACEST MOMENT, SCRIE TOT CE-TI BAZIE MINTEA.......nu-ti voi ma da nici un fel de replica.

    RăspundețiȘtergere