miercuri, 11 august 2010

LANSARE de CARTE cu surprize

       În ziua de 11 august 2010, la sediul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala Constanta, a avut loc lansarea lucrarii  "Naufragiul submarinului “Garinus”", în prezenţa domnului general Constantin Zeca - preşedintele A.N.C.M.R.R. Filiala Constanţa, a viceamiralului Constantin Iordache - preşedintele Clubului Amiralilor dar şi a altor cadre în rezervă şi în retragere,  membri ai A.N.C.R.R.,  Clubului Amiralilor şi  S.C.M.D.

       Autorul lucrări, este colonelul în rezervă Costinel Petrache, personalitate militară cu un discurs foarte dur la adresa celor care au contribuit la decimarea morală a speranţei, modestiei şi a decenţei în care militarii au fost educaţi şi obişnuiţi să trăiască.

        În cuvîntul său autorul a precizat că lucrarea este un pamflet, iar totul este o ficţiune, în care sunt prezentate tarele organismului militar românesc actual şi în care pot fi lesne recunoscute personaje din conducerea armatei române.

        Autorul a arătat că multora din aceste tare, cei prezenţi le-am fost nu doar contemporani, le-am fost martori, o parte le-am cunoscut, iar altele s-au petrecut sub ochii nostri, dar ...am văzut şi am tăcut! Autorul a mai evidenţiat că i s-a reproşat că s-a trezit cam tîrziu şi a făcut apel la cei prezenţi să acţioneze pentru ieşirea din tăcere a tuturor militarilor .
        A urmat un dialog aprins între domnii amirali şi generali - care susţineau că demersul autorului dăunează imaginii armatei şi că amiralul Marin Gheorghe este criticat doar datorită faptului că este primul marinar care a ocupat cea mai înaltă funcţie în ierarhia militară - şi alţi ofiţeri din marina militară care au arătat că acest domn amiral nici macar în calitatea lui de Şef al Statului Major General, nu a făcut nimic bun pentru armata română şi este vinovat pentru că nu a luat atitudine faţă de umilirea continuă a militarilor români (activi sau în rezervă) de către actualii guvernanţi.

        În încheiere, domnul col.(r) Remus Macovei preşedintele Flialei 1 Constanţa a S.C.M.D., a mulţumit autorului pentru realizarea sa de excepţie, care este absolut necesară în acest moment şi pentru că la acest evenimint a  reuşit să determine participarea pensionarilor militari din toate organizaţiile constanţene, făcând un apel la depăşirea tuturor orgoliilor şi la desfăşurarea unor acţiuni dinamice pentru apărarea onoarei şi demnităţii tuturor militarilor.

      
       Biroul Operativ al Filialei 1 Constanţa - S.C.M.D.

3 comentarii:

  1. Lipsesc prietenii chiorpecului: amiralul fara flota Marin si prietenul politruc Plaviciosu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari d-lui col.(r) Costinel Petrache; incompetentii sa fie demascati oricine ar fi ei si indeosebi atunci cand ocupa functia militara nr 1 in conducerea ARMATEI. Apreciez ca filialele SCMD din tara ar face un gest deosebit pentru onoarea si demnitatea institutiei militare, invitandu-l pe acest distins camarad sa realizeze o activitate similara celei de la Constanta; printre altele sa stie si lacheii conjuncturali ai puterii ca servilismul, in defavoarea acestei institutii sacre, numita ARMATA, are parte de cel mai profund dispret.

    RăspundețiȘtergere