joi, 12 august 2010

SCRISOARE DESCHISA pentru BOC

12 comentarii:

  1. Excelent, domnilor!
    O scrisoare plina de bun simt si la obiect.
    Multa stima pentru dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule colonel,
    Gestul dumneavoastra, al camarazilor constanteni ma unge pe suflet. Trebuie sa intelegem cu totii, sa intelegem deplin si lucid, ca acesti terminatori de Tara, de speranta, de bucurie, de senin, de frumos, frumosul fiecarei zile, sunt prea nesimtiti pentru a raspunde prin onoare crimelor lente pe care le comit. Cred ca, mai intai de toate si dincolo de orice, este imperativ sa tinem in picioare rostul nostru dimpreuna (!!), sa aratam Tarii ca nu suntem niste lepadaturi precum ne trateaza un presedinte-derbedeu si un prim-ministru arierat intelectual, sa aratam ca suntem parte a suferintei nationale, a durerii celor multi, ca suntem parte a necesitatii nationale. Trebuie sa le aratam ca suntem puternici! Doamne ajuta!
    Costinel Petrache

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo constantenilor!!!!
    Ce-i drept,...sunt unele greseli de exprimare, dar nu mai conteaza, gestul este de remarcat si apreciat!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tebuie sa inregistram ca marca la OSIM hartia igienica Boc si s-o propunem la vanzare!

    RăspundețiȘtergere
  5. De apeciat sincer initiativa colegilor constanteni; speram sa se mobilizeze si cu ocazia zilei marinei la care, pe 15 august in Constanta, va participa pre-instelatul ministru al armatei.

    Instructiunile de aplicare in MApN a HG nr. 735/2010 (asa-zisul Ordin comun, aparut doar "pe surse") pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor...este inca "pe teava", asa cum suntem informati in Observatorul Militar Nr. 32 din 11-17 august. Deocamdata ministrul "a dispus un set de masuri urgente..." (verba volant, scripta manent), nefiind obligat in intelesul Art. 16 din HG nr. 735/2010 ("..pot emite instructiuni de aplicare..) , asa cum se face vorbire in scrisoarea deschisa.

    As adauga la comentariul foarte bun al lui Scorilo, adresat subtil si presedintelui-derbedeu alienat mintal, dar si primului-ministru arierat intelectual, ca lucrurile se misca iar mamaliga va da curand in clocot. Sa-i fereasca Dumnezeu de mania poporului pe care "nu dau doi bani!".

    Conducerea SCMD ar trebui sa convinga filialele ca initiativa constantenilor sa nu ramana singura de acest gen, iar copiile unor astfel de scrisori trebuie transmise principalelor publicatii locale si centrale, dar si posturilor de televiziune de stiri.

    RăspundețiȘtergere
  6. "77" spun eu pentru tine: EI nu dau doi bani. Din text s-ar putea intelege ca TU esti acela si eu stiu exact care este adevarul.
    Salutari.

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnilor,
    Cred ca se impune o corectare gramaticala si ortografica...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt salutare si aceste forme de manifestare.Problema mare este ca nesimtirea gastii PDL nu are limite .Fiti siguri ca nu-i sperie astfel de demersuri.
    Consider ca presedintii de filiale ar face mult mai bine ca pe linga aceste demersuri sa-si sfatuiasca membrii si nu numai sa nu se inghesuie cu depunerea cererilor pina la transarea litigiului deschis de SCMD in justitie(in acest sens consider ca trebuia atacata si l 119) De acest lucru trebuie convinsi si ANCMRR iesiti la pensie inainte de 2001 si care au inceput sa se buluceasca la centrele militare in scopul depunerii cererilor de recalculare sperind un miracol care nu va veni.
    Prin depunerii cererilor inseamna ca renuntam la principiile pentru care ne-am avintat in lupta. Lupta intre SCMD si ANCMRR s-a soldat pina acum cu un fraticid. Multi ANCMRR au reclamat pensiile mari ale celor iesiti dupa legea 164. Si atunci Boc a gasit solutia ,va aduce toate pensiile rezultate dupa legea 164 aproximativ(Cu mici oscilatii in plus sau minus) la nivelul pensiilor de care beneficiaza cei iesiti la pensie inaite de 04 2001.In felulu acesta ceea ce spunea Boc ca unele pensii vor avea cresteri iar altele vor scadea se traduce in felul urmator: pensiile celor iesiti inainte de 2001 vor avea, unele, pe ici colo cresteri nesemnificative iar pensiile celor iesiti pe L 164 vor scadea drastic.In felul acesta pensiile se vor egaliza cit de cit si Boc va sta linisit satisfacut ca a rezolvat cererile celor care au reclamat pensiile mari.
    Depunerea cererilor de recalculare nu face altceva decit sa netezeasca drumul guvernului spre aplicarea legii unitare a pensiilor care ne va nenoroci pe toti.
    Cu toate pensiile recalculate le va fi foarte usor sa aplice legea unitara a pensiilor.
    La pensiile recalculate mai trebuie sa aplice:
    -diminuarea stagiului de cotizare cu perioadele neasimilate ca stagiu de cotizare respectiv durata studiilor militare(scoala militara)
    -stabilirea penalizarilor pentru cei care nu indeplinesc stagiile de cotizare-pensii anticipate si anticipate partial-0,75%/an.
    -diminuarea pensiilor recalculate cu procentul cuvenit pentru ordinul Meritul militar
    Stimati colegi consider ca atunci cind faceti anumite demersuri sa ginditi bine unde se opoate ajunge si asa cum un principiu de drept spune ca se aplica ceea ce este mai favorabil in favoarea beneficiarului sa ginditi tot timpul cum sa sustineti pe cei care lupta pentru aplicarea legii mai favorabile. Asta cred ca trebuie sa fie deviza.Nu va mai hartuiti intre voi fiinca nu are rost din contra faceti un favor dusmanului.Sunt sigur ca unii tot nu vor intelege nimic si vor continua.
    Astept comentarii.
    Cu respect
    Cer scuze pentru postarea anterioara cc(greseala de redactare).

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimabile, suntem normali si speram ca traim intr-o lume normala. Ce bine ar fi sa fie asa.
    Oameni buni, acest asazis presedinte, cu al sau micut boc ne fac(nu vreau sa o scriu in engleza)
    sa ne fie rusine ca traim in tara noastra, nu in tara lor.

    RăspundețiȘtergere
  10. 1 iunie 2010 Sursa: Financiarul
    "Ministrul Apărării Naţionale a arătat că, în momentul în care proiectul de lege al sistemului unitar de pensii a intrat în dezbaterea publică, la nivelul MApN s-a creat o echipă de lucru cu specialişti din minister, concluziile ei, în urma unor simulări, fiind că pensiile militare se vor reduce cu un procent între 16% şi 69%, media situându-se între 48% şi 52%."
    21 iulie 2010 sursa: Mediafax-
    "Potrivit premierului....Nu vor fi diminuate pensiile militare de stat mai mici de 3.000 lei" O minciuna perpetuata zile-n sir pe media pentru a-i pacali pe cei mai multi pensionari, ca sa doarma linistiti!
    13.04.2010 Sursa: ImpactNews
    La emisiunea Nasul (B1Tv) presedintele a spus:
    "...nicăieri în armatele NATO pensiile militare nu sunt amestecate cu pensiile civile".
    In acelasi articol se precizeaza:
    "Traian Băsescu s-a declarat pentru menţinerea pensiilor militarilor încă de anul trecut, sprijinind astfel demersul ministrului Apărării, Garbriel Oprea, de a menţine actualele pensii."
    si se mai citeaza preşedintele comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, Victor Paul Dobre:
    "Pensiile se vor reduce prin noua lege cu valori cuprinse între 19 şi 69%. Chiar şi pensiile de 12 milioane se reduc până la 9"...etc.
    Deci se stia din aprilie, daca nu mai dinainte ce o se intample, dar au continuat sa-si duca la sfarsit opera, in timp ce noua ne vindeau gogosi frumos ambalate.
    Si va mai dau un ultim citat, din Traian Băsescu, preşedintele Romaniei (octombrie 2009, Radio Romania Actualităţi):
    "Se vorbeşte foarte mult că pensiile militare vor fi afectate. Nu e adevărat. Şi acum pensiile militare sunt plătite din bugetul de stat direct Ministerului Apărării şi vor fi plătite în continuare tot din bugetul de stat, dar de data aceasta de Ministerului Muncii, iar pentru ofiţerii, militarii activi, contribuţia li se va adăuga la salariu. Sistemul de pensii militare trebuia lăsat la sistemul de pensii militare, pentru că în toate ţările militarii sunt cu un sistem de pensionare separat şi tratament diferit"
    Bravo, Constanta! Ar fi trebuit sa va adresati si "primului marinar" al tarii, ca doar unii l-ati avut student!

    RăspundețiȘtergere
  11. Paula, comentariul tau e excelent si se vede clar ca te preocupa subiectul, felicitari.
    Eu stiu cum sunt si ce sunt capitanii de aeronave.
    Despre capitanii de vapor stiu din carti, incepand cu acela care a ajuns celebru la 15 ani. Capitanul de care tot vorbim in ultima vreme am impresia ca nu stie nici sa citeasca o busola, daca am mai vorbi de compensarea busolei, de corectia de curs functie de pozitia actuala a navei intram in acele ape tulburi in care ne tot tine acest individ pe care il numiti presedinte.
    Acest domn a fost dus in spate de secunzi atata cat spune ca a navigat pe mari, m-as indoi ca iesit in ocean (am folosit singularul in mod deliberat).
    Sa il lasam in pace si sa ne concentram la cele ce fac viata noastra grea, in loc sa fie usoara...

    RăspundețiȘtergere