vineri, 16 martie 2012

Protest al pensionarilor militari constanteni


NU MAI STA PE LOC, DUTE DUPĂ BOC!
Este sloganul sub care a avut loc protestul pensionarilor militari constănţeni în ziua de 15 martie 2012, în faţa prefecturii Constanţa.
Cei peste 150 de participanţi au cerut respectarea legilor de către actualii guvernanţi. Pensionari militari şi-au manifestat  îngrijorarea faţă de faptul că deşi au obţinut 325 hotărîri definitive , irevocabile şi executorii, reprezentanţii M.Ap.N., MAI şi SRI au anunţat că acestea nu vor fi puse în aplicare. Deasemenea nemulţumirea este provocată de avalanşa de decizii de revizuire primite pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie şi de faptul că nu primesc în termen legal răspunsuri la contestaţiile depuse.
S-a scandat: “Oprea mafiotul!“, “Băse şi cu PDL, ne mănâncă zilele!“, “Băse umilit, poporul jefuit!”,”Lupt, rezist, sunt anti-PDL-ist!“, “Legile sunt pentru noi, hoţiile pentru voi!”, “Reforma voastră, ruinarea noastră!”, “Vrem respect pentru armată!“.
Avînd în vedere evenimentele de la UMF Tîrgu- Mureş participanţii la pichetare şi-au manifestat solidaritatea cu protestatarii din această localitate, împotriva şantajului UDMR. S-a solicitat îndepărtarea reprezentanţilor UDMR din guvern şi respectarea autonomiei universitare.S-a ascandat”Tîrgu-Mureş nu uita, Constanţa este de partea ta!” şi “UDMR şantajează, PDLtrădează!”.
Liderii SCMD - Filiala Constanţa au trimis, prin intermediul prefectului, o scrisoare deschisă primului-ministrului Mihai Răzvan Ungureanu, prin care solicită să dispună Corpului de Control să efectueze un control la Casele Sectoriale de Pensii ale M.Ap.N, MAI şi SRI unde „se produc grave încălcări ale legilor“. „Solicităm să se urmărească, în mod deosebit la M.Ap.N, concordanţa între documentele originale existente la posesorii de arhive şi datele înscrise în adeverinţele de salarizare care au stat la baza emiterii deciziilor de recalculare/revizuire.“ În acelaşi timp, s-a solicitat ca cei care vor fi găsiţi vinovaţi de grave abuzuri în serviciu împotriva interesului public şi al persoanei să fie pedepsiţi.
După terminarea pichetării o delegaţie a SCMD- Filiala Constanţa s-a deplasat la sediul organizaţiei judeţene a PDL unde au lăsat, pentru Emil Boc , o scrisoare deschisă. Preşedintele PDL este acuzat că este principalul vinovat de distrugerea sistemului de pensii militare şi este somat să-şi asume responsabilitatea acestei acţiuni

Biroul Operativ al SCMD- Filiala Constanţa




 Va prezentam textul celor doua scrisori:

Către

PREŞEDINTELE PARTIDULUI DEMOCRAT LIBERAL
Domnul EMIL BOC

     Noi, pensionarii militari, vă considerăm principalul vinovat pentru distrugerea sistemului de pensii militar.
     În perioada 2010- 2012 aţi reuşit performanţa să diminuaţi” bugetul pensiilor militare, prin creşterea acestora cu peste 100 milioane de euro/an. În plus aţi creat un haos de nedescris şi inechităţi majore în interiorul sistemului de pensii. Instanţele de judecată au fost blocate cu  peste 30.000 de procese iniţiate de pensionarii militari. Sume importante au fost irosite pe timpul proceselor de recalculare/revizuire/regularizare. Prin acţiunile dumneavoastră  aţi incitat la ură între diverse categorii socio- profesionale.
     Aţi promovat un principiu inexistent in dreptul international, acela al retroactivitatii legii, in locul principiului sperantei legitime sau al coerentei legislative.
      De asemenea, aducandu-ne insulte nemeritate, menite a atrage asupra noastră oprobiul public, ne-aţi supus unei discriminari multiple prin legile 119 si 263/2010 si OUG 1/2011:
·        Discriminare faţă de toţi cetăţenii României, militarii şi poliţişti în rezervă şi în retragere pierzîndu-şi statutul profesional şi devenind simpli “beneficiari” sau “asistaţi” ai statului;
·        Discriminare faţă de magistraţi (deşi suntem prinşi alături de ei şi în Pilonul II şi în Constituţia României ) carora li s-a admis pensia de stat şi legea ocupaţională;
·        Discriminare, conform legislaţiei europene, prin diminuarea unor pensii aflate în plată;
·        Discriminare în interiorul categoriei noastre socio-profesionale, la ani de muncă şi condiţii egale, prevăzîndu-se rente (pensii) diferite şi răsturnîndu-se, totodată, ierarhia militară.
      Pentru toate acestea trebuie să vă asumaţi raspunderea , domnule Emil Boc!
 În perioada imediat următore M.Ap.N , M.A.I. și S.R.I., neţinînd cont de hotărîrile definitive şi  irevocabile ale instanţelor din întreaga ţară, vor dispune  trecerea , în urma procesului de regularizare, la recuperarea  sumelor stabilite ca foloase necuvenite din drepturi de pensii primite de pensionari începînd cu 01 ianuarie 2011.
În calitate  de prşedinte al Partidului Democrat Liberal, principalul partid din coaliţia aflată la  guvernare, vă solicităm să faceţi demersurile necesare pentru amanarea/incetarea executărilor silite  din următoarele motive:
-         Deciziile de revizuire nu pot înlocui deciziile de recalculare apreciate a fi nule de drept prin hotărîri ale instanţelor de judecată rămase definitive şi irevocabile, investite cu titlul executoriu .
-         Executarea silită nu se poate declanşa pînă la soluţionarea definitivă pe cale juridică a cazurilor ;
-         Decizile de revizuire au fost emise în baza unor date eronate înscrise în adeverinţele de salarizare pe timpul prelucrării informatice a documentelor( state de plată, ordine de zi pe unitate) şi fără luarea în calcul a tuturor veniturilor realizate pe timpul întregii cariere militare. Aceste grave nereguli au fost sesizate în zecile de mii de contestaţii trimise caselor de pensii sectoriale.
-         Contestaţiile depuse împotriva deciziilor de revizuire nu sunt rezolvate în termenul legal, iar Hotărîrile emise de Comisiile de rezolvare a Contestaţiilor existente  la M.Ap.N., MAI şi SRI au un conţinut standard, nerăspunzînd la niciuna din problemele specifice ridicate de fiecare contestatar.
-         Sunt numeroase situaţiile în care pensionarii militari au înaintat Caselor de Pensii Sectoriale documente legal întocmite privind venituri obţinute pe parcursul întregii cariere dar acestea  nu au fost luate în calcul la emiterea deciziilor de revizuire
-         Există situaţii anormale,  în care Comisia de Contestaţii respinge ca nefondat demersul pensionarului militar, iar după cîteva zile Casa de Pensii Sectorială emite o nouă decizie de revizuire în care cuantumul pensiei este mărit considerabil, fără nici o acoperire legală.
-         Sunt numeroase situaţiile, în special la Casa de Pensii  Sectorială a M.Ap.N.,  în care un pensionar militar a primit în perioada decembrie 2011- ianuarie2012 două, trei sau patru decizii de pensii revizuite
Ca principal responsabil al acestei situaţii create aveţi obligaţia morală să faceţi acest demers!
Preşedintele SCMD- filiala Constanţa
Col.(r)
              Remus Macovei

_____________________________________________________________ 

Catre,
PRIMUL MINISTRU AL ROMÂNIEI
Domnului Mihai Răzvan UNGUREANU

              L a investirea în funcţie aţi jurat  să respectaţi Constituţia şi  legile ţării,  să apăraţi democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.
               Începînd cu anul 2010 precedentul guvern, prin legi antieuropene şi neconstituţionale,  denunţînd unilateral contractul cu statul, pe care fiecare dintre noi, militari şi politişti în rezervă, l-am semnat cîndva, ne-a abrogat legile ocupaţionale (164/2001 si 179/2004) şi ne-a anulat, tot unilateral, prin modificarea anticonstituţională a naturii juridice a pensiei noastre, dreptul la proprietatea dobîndită legal, numită grad militar  în rezervă şi la pensie în cuantum deja stabilit.
Noi, pensionarii militari, aparţinând tuturor structurilor de apărare din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate filiala Constanţa începînd cu luna ianuarie  2011 am demarat acţiuni în instanţă privind deciziile de recalculare emise în baza Legii 119/2010 de către Casele de pensii sectoriale ale M.Ap.N., MAI şi SRI. Totalul dosarelor privind deciziile de racalculare înregistrate pe rolul Tribunalului Constanţa a fost de 682, din acestea 444 dosare au fost cîştigate pe fondul cauzei, diferenţa dosarelor  aflîndu-se încă pe rol. Instanţa a dispus anularea decizilor de recalculare în temeiul Legii 119/2010 a pensiilor  reclamanţilor, cu consecinţa menţinerii în plată a deciziei iniţiale de acordare a pensiei de serviciu stabilite în baza Legii nr.164/2001 (pentru MApN) sau a Legii 179/2004 (pentru M.I.), privind pensiile militare de stat.
            În urma hotărîrilor Tribunalului Constanţa, reprezentanţii ministerelor M.Ap.N., MAI  şi SRI au depus recursuri care au fost respinse de Curtea de Apel Constanţa, iar pînă la în prezent 325 dosare  au  primit Decizii definitive şi irevocabile.
            La 30 decembrie 2011, odată cu mult trîmbițata  finalizare a procesului de revizuire a pensiilor , au fost trimise tuturor pensionarilor militari  decizii de pensii revizuite. Aceste decizii au fost trimise inclusiv celor care au cîștigat în instanță revenirea la pensia din decembrie 2010 obținută  in baza legilor ocupaționale amintite anterior.  Membrii SCMD – Filiala Constanţa au formulat și trimis  contestații în termenul legal.  Deși au trecut de mult cele 45 zile necesare soluționării acestora, Comisiile de Soluționare a Contestațiilor de pe lîngă M.Ap.N., MAI  şi SRI nu au respectat prevederile legale.
             În aceste condiţii peste 325 de pensionari militari , membrii ai sindicatului , au fost puși în situația de a deschide noi procese  în instanţă privind deciziile de revizuire emise în conformitate cu prevederile OUG nr.1/2011 de către Casele de Pensii Sectoriale ale M.Ap.N., MAI şi SRI .
            Această atitudine  a  M.Ap.N , M.A.I. și S.R.I. ne face să credem ca demersurile noastre legale nu vor fi luate în seamă, urmînd să desfăşoare activitățile considerate de ei legale,  fără a ține cont de hotărîrile judecătorești. În aceste condiții estimăm  ca începînd cu 01.04 2012  să înceapă recuperarea  sumelor stabilite ca foloase necuvenite din drepturi de pensii primite de pensionari începînd cu 01 ianuarie 2011.
              Ca Prim Ministru al Guvernului, în conformitate cu prevederile legale, vă solicităm să dispuneți  amanarea/incetarea executarilor silite  din următoarele motive:
-         Deciziile de revizuire nu pot înlocui deciziile de recalculare apreciate a fi nule de drept prin hotărîri ale instanţelor de judecată rămase definitive şi irevocabile, investite cu titlul executoriu .
-         Executarea silită nu se poate declanşa pînă la soluţionarea definitivă pe cale juridică a cazurilor ;
-         Decizile de revizuire au fost emise în baza unor date eronate înscrise în adeverinţele de salarizare pe timpul prelucrării informatice a documentelor( state de plată, ordine de zi pe unitate) şi fără luarea în calcul a tuturor veniturilor realizate pe timpul întregii cariere militare. Aceste grave nereguli au fost sesizate în zecile de mii de contestaţii trimise caselor de pensii sectoriale.
-         Contestaţiile depuse împotriva deciziilor de revizuire nu sunt rezolvate în termenul legal, iar Hotărîrile emise de Comisiile de rezolvare a Contestaţiilor existente  la M.Ap.N., MAI şi SRI au un conţinut standard, nerăspunzînd la niciuna din problemele specifice ridicate de fiecare contestatar.(vezi anexa nr. 1)
-         Sunt numeroase situaţiile în care pensionarii militari au înaintat Caselor de Pensii Sectoriale documente legal întocmite privind venituri obţinute pe parcursul întregii cariere şi acestea nu au fost luate în calcul la emiterea deciziilor de revizuire.(vezi anexa nr.2)
-         Există situaţii anormale,  în care Comisia de Contestaţii respinge ca nefondat demersul pensionarului militar, iar după cîteva zile Casa de pensii sectorială emite o nouă decizie de revizuire în care cuantumul pensiei este mărit considerabil, fără nici o acoperire legală( vezi anexa nr.3)
-         Sunt numeroase situaţiile, în special la Casa de Pensii  Sectorială a M.Ap.N.,  în care un pensionar militar a primit în perioada decembrie 2011- ianuarie2012 două, trei sau patru decizii de pensii revizuite.( vezi anexa nr. 4)
Domnule prim ministru solicitam, avînd în vedere experienţa tristă acumulată în relaţia cu domnul Emil Boc, să nu trimiteţi spre rezolvare problemele  sesizate de noi  la M.Ap.N,  MAI şi SRI. Rugăm  să dispuneţi Corpului de Control al Primului Ministru să execute de urgenţă  un control la Casele Sectoriale ale acestor institiţii, unde se produc grave încălcări ale legilor. Solicităm să se urmărească,  în mod deosebit  la M.Ap.N,  concordanţa între documentele originale existente la posesorii de arhive şi datele  înscrise  în adeverinţele de salarizare care au stat la baza emiterii deciziilor de  recalculare/revizuire.
            Mai solicităm ca împotriva celor care vor fi găsiţi vinovaţi de grave abuzuri în serviciu împotriva interesului public  şi al persoanei să se aplice cu fermitate măsurile legale, iar acestea să fie comunicate opiniei publice.

Preşedintele SCMD- filiala Constanţa
Col.(r)
             Remus Macovei