vineri, 19 iulie 2013

           Precizari in urma promulgarii legii privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala

Continut:

           Odata cu publicarea in Monitorul Oficial si intrarea in vigoare a legii, facem urmatoarele precizari in legatura cu masurile si actiunile SCMD in ansamblu, respectiv  ale  membrilor de sindicat in plan individual:
  1. Actiunile in instantele de judecata avand ca obiect contestarea deciziilor de revizuire a pensiilor vor continua, cu precizarea ca se vor aduce modificarile impuse de noua legislatie.
  2. Se vor demara discutii cu avocatii care ne reprezinta in instantele de judecata pentru stabilirea modului de actiune privind sustinerea cauzelor noastre ce sunt sau vor fi rolul instantelor.
  3. Prevederile noului act normativ intra in vigoare din oficiu, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de nicio interventie din partea pensionarilor, sub forma unor cereri sau depuneri de diverse acte, la casele de pensii sectoriale.
  4. In sedinta Departamentului Juridic, din 30.07.2013, se va analiza in detaliu continutul noului act normativ, consecintele lui, dupa care vom reveni cu alte recomandari, in functie de situatie.
  5. In anexa va prezentam continutul legii, asa cum a fost publicata in MO nr. 44…. din 19.07.2013.


Cu stima,
COORDONATORUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) Monica I. CALOIAN