luni, 30 septembrie 2013

Reflecrarea în presa locală a adunarii generale a filialei S.C.M.D. Constanţa

Luni, 30 Septembrie 2013
Potrivit SCMD Constanţa
Există bani pentru revizuirea pensiilor militare
Răzvan MIHĂILESCU (razvan.mihailescu@telegrafonline.ro)




Reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMD), filiala Constanţa, au anunţat ieri că, în urma discuţiilor purtate cu oficialii Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale, s-a stabilit că există fondurile necesare pentru ca, începând cu 1 octombrie, pensiile diminuate în urma proceselor de recalculare şi revizuire să revină la cuantumul din decembrie 2010. „Legea 241/ 2013, care intră în vigoare la data de 1 octombrie, prevede faptul că pensiile vor reveni la nivelul din decembrie 2010. În urma discuţiilor pe care le-am purtat cu reprezentanţii Casei de Pensii a Ministerului Apărării, ne-au fost date asigurări că banii necesari există”, a declarat, pentru „Telegraf”, col (r) Remus Macovei, şeful SCMD Constanţa. Reprezentanţii sindicatului au mai spus că apreciază mesajul de „respect, susţinere şi sprijin” transmis de premierul Victor Ponta vineri, cu prilejul plecării în misiune a fregatei „Regina Maria”, şi speră ca în perioada imediat următoare să fie aprobat proiectul de lege referitor la cumulul pensiei cu salariul, „eliminându-se astfel o discriminare a pensionarilor militari români faţă de omologii lor din celelalte ţări membre NATO şi UE”, după cum se arată într-un comunicat de presă remis ieri de SCMD Constanţa. Aceştia au mai precizat că şi-ar dori aprobarea proiectului Legii pensiilor militare, care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2014. „În acest sens, s-a iniţiat cu reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor activi o alianţă sindicală, urmând să se acţioneze solidar, în interesul comun al rezerviştilor şi al viitorilor rezervişti, prin toate mijloacele legale pentru acordarea drepturilor de care beneficiază rezerviştii din toate ţările membre NATO şi UE”, se mai spune în documentul citat.

 Pensionarii militari îşi recapătă drepturile
Veste bună pentru pensionarii militari. După aproape trei ani, ei îşi vor recăpăta pensiile de dinainte de 2010.

Ştirea a fost anunţată de conducerea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), filiala Constanţa, în cadrul ultimei Adunării Generale, la care au luat parte cadre militare în rezervă şi retragere din Constanţa, Mangalia, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol, Topraisar şi Valu lui Traian.
Preşedintele SCMD, Remus Macovei, a declarat că decizia a fost luată în urma întâlnirii dintre delegaţia SCMD cu reprezentanţii Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale. „Ei ne-au asigurat că au fondurile necesare pentru ca începând de pe 1 octombrie, pensiile diminuate în urma proceselor de recalculare şi revizuire să revină la cuantumul din decembrie 2010. De asemenea, curând vor fi emise noi decizii de pensie pentru această categorie de pensionari militari“, a arătat preşedintele SCMD. Desigur, cei nemulţumiţi pot contesta ulterior deciziile. În plus, eventualele erori vor fi rezolvate de o comisie a SCMD şi de reprezentanţii Casei de Pensii. În acelaşi timp, reprezentanţii SCMD şi-au exprimat speranţa ca în perioada următoare să fie aprobate, cu sprijinul parlamentarilor constănţeni, două acte normative importante pentru ei. Unul dintre aceste acte face referire la un proiect de lege cu privire la cumulul pensiei cu salariul, eliminându-se astfel o discriminare a pensionarilor militari români faţă de omologii lor din celelalte ţări membre NATO şi UE. „Discutarea în plenul Camerei Deputaţilor a acestui proiect de lege, amânată de şase ori, va fi reluată în cursul săptămânii următoare“, a precizat Macovei. Reamintim că proiectul Legii pensiilor militare trebuie să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2014. În acest sens, s-a iniţiat deja cu reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor o alianţă sindicală, urmând să se acţioneze solidar, în interesul comun al rezerviştilor şi al viitorilor rezervişti, prin toate mijloacele legale, pentru acordarea drepturilor de care beneficiază rezerviştii din toate ţările membre NATO şi UE.

Sperante pentru pensionarii militari! - 15:29


Sâmbătă, 28 septembrie 2013, în sala de conferiţe de la Curtea Brâncovenească, s-a desfăşurat Adunarea Generală  a SCMD Filiala Constanţa.
La adunare au participat ca invitaţi colonel (r) Mircea Dogaru, preşedintele SCMD  şi colonel (r) Valeriu Pricină, vicepreşedinte al SCMD.
La eveniment au fost prezente cadre militare în rezervă şi retragere din Constanţa, Mangalia, .Kogălnicenu,Techirghiol,Topraisar şi  Valu lui Traian.
Totodată, potrivit preşedintelui SCMD Filiala Constanţa, colonel (r) Remus Macovei, s-a adus la cunoştinţa participanţilor că, urmare a întâlnirii avute între delegaţia SCMD cu reprezentanţii Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N. s-au stabilit următoarele :
-       Sunt asigurate fondurile necesare pentru ca, începând cu 1 octombrie 2013,  pensile diminuate  în urma proceselor de recalculare şi revizuire să revină la  cuantumul din decembrie 2010;
-       Se vor emite  noi decizii de pensie pentru această categorie de pensionari militari;
-        Deciziile pot fi contestate ;
-       Eventualele erori sau greşeli vor fi rezolvate urgent  de o comisie a SCMD şi reprezentanţi ai Casei de Pensii Sectoriale.
Pe timpul discuţiilor a  fost  apreciat „mesajul de respect, de susţinere , de sprijin” pentru forţele militare româneşti  transmis cu ocazia vizitei făcute de Premierul Victor Ponta la bordul fregatei “Regina Maria”.
S-a exprimat speranţa ca în perioada imediat următoare să fie aprobate şi cu sprijinul parlamentarilor constănţeni, două acte normative deosebit de importante pentru rezerviştii militari:
-       Proiectul de lege PLX 109/2013 referitor la cumulul pensiei cu salariu, eliminându-se astfel o discriminare a pensionarilor militari români, faţă de omologii lor din celelate ţări membre NATO ŞI UE. Discutarea în plenul Camerei Deputaţilor a  acestui proiect de lege, amânată de şase ori,  va fi reluată  în cursul săptămânii următoare;


-       Proiectul Legii pensiilor militare, care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2014. În acest sens  s-a iniţiat cu reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor activi o alianţă sindicală, urmând să se acţioneze solidar, în interesul comun al rezerviştilor şi al viitorilor rezervişti, prin toate mijloacele legale  pentru acordarea drepturilor de care beneficiază rezerviştii din toate ţările membre NATO şi UE.
StarPress