luni, 19 aprilie 2010

COMUNICAT DE PRESA 18.04.2010

În ziua de 17 aprilie 2010, la Cercul Militar Consatnţa, s-a desfaşurat adunarea generală a filialei Constanţa a A.N.C.M.R.R. Din partea conducerii naţionale a participat domnul gen(r) Mihai Iliescu, preşedintele asociatiei.
Deşi se anunţase prezenţa ministrului Apărării Naţionale, din păcate acesta nu a putut participa din cauza interdicţiei de zbor pe teritoriul României.
Deşi la această activitate au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai tuturor asociaţiilor cadrelor în rezervă şi în restragere din judeşul constanţa, SCMD-ul nu a fost invitat.
Profitând de calitatea de preşedinte al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor- filiala Constanţa, col.(r) Remus Macovei, preşedinte şi al filialei locale a SCMD, în luarea de cuvînt a prezentat şi punctul de vedere al sindicalistilor.
Acesta i-a reproşat domnului general Mihai Iliescu că a ratat ocazia de a intra în istoria militară a României, neluând atitudine, împreună cu ceilalţi generali din conducerea ANCMRR, imediat ce primul ministru a jignit militarii în rezervă şi retragere.
De asemenea acesta a criticat faptul că deşi problema principală cu care se confruntă membrii organizaţiei o reprezintă apărarea drepturilor legal cuvenite pensionarilor militari, în Planul de activitate este trecută doar o prevedere generală, nefiind planificate acţiuni concrete care să permită realizarea acestui deziderat.
Col.(r) Remus Macovei a facut un apel la conducatorii tuturor asociaţiilor şi organizaţiilor prezenti, să treaca peste orgoliile şi ambiţiile personale şi să întocmească un plan de acţiune comun, cu activităţi concrete şi eficiente, care să permită unirea tuturor forţelor pentru realizarea scopului comun-apararea cu fermitate a onorei şi demnităţii pensionarilor militari.
În alocuţiunea sa, domnul general Mihai Iliescu s-a arătat foarte preocupat de denigrarea SCMD- fiind deranjat de denumirea acestuia, de iesirile reprezentanţilor acestuia în mijloacele mass-media,
de acţiunile preconizate a fi organizate în perioada imediat următoare.
Domnul general a dezamăgit pe cei prezenţi cu invitaţiala calm, la acţiuni diplomatice, fară ieşiri publice şi cu îndemnul la linişte pentru că domnul ministrul al Apărării Naţionale, este un om bine intenţionat şi că acesta va acţiona pentru ca miltarii în rezervă şi retragere să aibă cît mai puţin de suferit, după aprobarea noii legi a pensiilor.
Concluzia a fost trasă de unul din participanţi care a acuzat conducerea asociaţiei că a luat poziţia “ghiocelului” în faţa actualilor guvernanţi.

Comitetul de Organizare
S.C.M.D. - Filiala Constanta

2 comentarii:

  1. Ca de obicei adevarul e undeva la mijloc. Armata nu poate fi cu mult mai buna sau mai rea decat societatea de care apartine. Cu sau fara proteste, cu sau fara Oprea, cu sau fara sindicat, legea pensiilor va fi adoptata, cel mai probabil, in varianta propusa de guvern.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca vomm permite ca acesti mizerabili de guvernanti sa-si bata joc de noi inseamna ca ne meritam soarta.Eu am ferma convingere ca SCMD se va transforma rapid in OASTEA CEA MARE a tarii si va avea un cuvant greu de spus la alegerile din 2012.Esential este sa intensificam munca de propaganda de la om la om, sa ne organizam in filiale puternice, sa ne perfectionam sistemul de comunicatii, sa crestem viteza de circulatie a informatiilor si sa fim in masura sa abordam toate formele de lupta sindicala.
    Cu stima si speranta,
    Col(r)ing.Voinea Ion ,presedinte Filiala 1,S 6, Bucuresti

    RăspundețiȘtergere