miercuri, 26 ianuarie 2011

TRAIAN BĂSESCU L-A FĂCUT PE GABRIEL OPREA

TRAIAN BĂSESCU L-A FĂCUT PE GABRIEL OPREA 

"GOLAN", "PORC" ŞI "POPONAR"!

Pentru că ministrul Apărării a refuzat să-şi dea demisia şi l-a şantajat cu căderea Guvernului

pentru ca  ministrul apararii
Traian Băsescu este şantajat de Gabriel Oprea cu ieşirea UNPR de la guvernare. Dictachiorul caută, disperat, o formulă de a stinge scandalul recalculării pensiilor militare. Din păcate, anularea procesului, în fapt o reducere a pensiilor datorită lipsei a circa 2 miliarde de euro din bugetul MApN, nu este o soluţie luată în calcul de Traian Băsescu. Menţionăm că, din această sumă, 200 de milioane reprezintă "gaura neagră" a fondului de pensii.

        Toţi aceşti bani au dispărut fără urmă. În aceste condiţii, la sfîrşitul săptămînii trecute, Băsescu a căutat o formulă prin care să calmeze spiritele. Practic, atît întîlnirea în fapt de seară, convocată la Cotroceni, pe tema scandalului recalculării pensiilor militare, cît şi declaraţia de presă ulterioară au făcut parte din planul lui Traian Băsescu de a cîştiga timp, folosind metodele sale golăneşti, deprinse prin porturile lumii. Pentru ca stratagema păcălirii românilor să fie completă, Traian Băsescu a cerut demisia lui Gabriel Oprea din fruntea Ministerului Apărării, scopul fiind acela al prezentării către populaţie a unui ţap ispăşitor. Planul său s-a izbit însă de rezistenţa lui Gabriel Oprea.                 Surse din interiorul Palatului Cotroceni ne-au comunicat că duminică seara, în cadrul şedinţei convocate pe acest subiect, Chiorul a forţat nota, cerînd demisia lui Oprea. Prezenţi la discuţie erau Emil Boc, Gheorghe Ialomiţianu, un secretar de Stat de la Ministerul de Interne, şefii principalelor Servicii Secrete, Florian Coldea, precum şi nelipsiţii consilieri prezidenţiali, Sebastian Lăzăroiu, Cătălin Avramescu şi Iulian Fota. În acest cadru, Băsescu i-a spus lui Oprea că, dacă îşi prezintă demisia, poate avea un viitor politic, în caz contrar existînd riscul compromiterii definitive a UNPR. Spre mirarea celor prezenţi, Gabriel Oprea nu a marşat la şantaj. Mai mult, în momentul în care a luat cuvîntul, Oprea i-a tăiat-o scurt lui Băsescu, spunînd că dacă el îşi va da demisia, o dată cu el UNPR-ul va ieşi de la guvernare şi va lăsa Guvernul Boc "la mîna lui Ponta şi a lui Antonescu". Oprea a mai precizat că nici nu se gîndeşte la atribuirea în cadrul alianţei a unui alt portofoliu ministerial pentru UNPR, iar la un moment dat chiar a ameninţat, spunînd că "dacă aşa vreţi, ca eu să îmi dau demisia, vă garantez că UNPR va termina coaliţia şi va face ce nu au reuşit PNL şi PSD în negocierile cu UDMR". 
        După acest conflict, discuţia a luat sfîrşit brusc, Traian Băsescu părăsind sala fără să spună un cuvînt. După circa un sfert de oră, în care cei prezenţi nu ştiau dacă e cazul să plece sau să mai stea, gaşca s-a spart, cei convocaţi părăsind Palatul Cotroceni fără a avea habar ce are de gînd "nebunul". 
        Ulterior, după declaraţia de presă, mai bine de o oră Băsescu s-a închis în biroul său, împreună cu Florian Coldea şi directorul adjunct al SPP, generalul Alexandru Burian. Aici, pe lîngă pregătirile necesare securizării deplasării la sărbătorile organizate cu ocazia Zilei Unirii, a fost discutat şi subiectul Gabriel Oprea. 
        Sursele noastre spun că momentul în care a fost adusă în discuţie atitudinea acestuia, Băsescu a început să îl înjure ca la uşa cortului. Epitete precum "golan", "porc" şi "poponar" au fost cele mai blînde expresii pe care Traian Băsescu le-a folosit la adresa lui Gabriel Oprea, promiţînd că va rezolva problema, fără a specifica în ce fel.