miercuri, 30 noiembrie 2011

Şi la Constanţa se string semnături pentru revizuirea Constituţiei




Miercuri, 30 noiembrie 2011, în sala de conferinţe a hotelului Ibis, SCMD –filiala Constanţa  şi FACIAS  au organizat o conferinţă de presă, avînd ca tematica demararea acţiunii de strîngere de semnături pentru modificarea Constituţiei. Au participat reprezentanţi ai SCMD din Constanţa, Medgidia şi Mangalia şi invitaţi ai acestora,  reprezentanţii filialelor constănţene a Sindicatului liber al pensionarilor şi ai Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale. Din partea FACIAS au participat reprezentanţi ai Blocului Naţional al Revolutionarilor şi ai  Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor Silvici din România.
În cuvîntul de deschidere, col.(r) Remus Macovei a arătat că după desfăşurarea campaniei de informare a locuitorilor din Constanţa, pe care reprezentanţii SCMD Constanţa au demarat-o la începutul lunii septembrie,  acum ne-am adunat pentru a demara partea cea mai importantă a proiectului iniţiat de FACIAS şi SCMD , strîngerea semnăturilor necesare revizuirii Constituţiei, cel puţin  20.000 la nivelul judeţului Constanţa. Prin  această acţiune dorim să  trezim din inerţie societatea civilă, să dovedim celor  care se consideră atotputernici, mai presus de orice lege, că pot fi sancţionaţi prin acţiunea eficienta   tocmai a acelora care le-a permis accesul în funcţiile de conducere a ţării.
În intervenţia sa, Oana Florea, director executiv FACIAS, a punctat următoarele aspecte:
-            Priorităţile acestei acţiuni sunt: suspendarea preşedintelui de către popor şi înăsprirea pedepsele  pentru pedofili şi  demnitarii corupţi.
-           Din punct de vedere strict juridic, poporul poate suspenda preşedintele. Temeiul legal îl reprezintă art. 150 din Constituţia României şi Legea 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni.
-          La nivelul întregii ţări, în 35 de localităţi s-a demarat şi se află în plină desfăşurare  campania de strîngere de semnături.
-          Acţiunea se desfăşoară strict  prin voluntariat.
-          Semnăturile se vor strînge la sediile organizaţiilor şi asociaţiilor implicate şi prin contact direct al celor desemnaţi în acest scop cu cetăţenii, fără înstalarea unor corturi în locuri publice.
-          Semnăturile se adună pe localităţi.
-           Dosarul cu toate semnăturile se prezintă spre avizare primarului localităţii, după care persoana desemnată la nivelul judeţului  adună toate  dosarele şi le înaintează la sediul FACIAS .
-          Acţiunea se preconizează a se finaliza pînă la sfîrşitul lunii ianuarie.
În intervenţiile lor participanţii au subliniat faptul că se impune unirea eforturilor tuturor celor interesaţi în revenirea României la normal,  acţionîndu-se cu fermitate pentru zădărnicirea eforturilor actualilor guvernanţi de dezbinare a diferitelor categorii sociale. S-a recomandat şi anularea posibilităţii ca unii miniştri să fie în acelaşi timp şi parlamentari, ceea ce reprezintă o încălcare a Constituţiei.
S-a stabilit ca la nivelul judeţului Constanţa col.(r) Remus Macovei să fie persoana care să coordoneze activitatea de strîngere a semnăturilor şi s-a insistat asupra corectitudinii întocmirii acestor  documente.

Biroul Operativ al SCMD- filiala Constanţa


Adăugaţi o legendă